VTM krijgt zware kritiek voor bekermatch: "Een grote schande is het"

VTM krijgt zware kritiek voor bekermatch:
Maandag 08 februari 2021 - 23:00   I   door Redactie

Er is weer voetbal op tv. Of toch niet altijd. Of toch niet altijd de matchen die de supporters willen zien. Wat er ook van zij, het was voor KV Oostende genoeg om een open brief te schrijven.

Clue van het verhaal is dat van de achtste finales van de beker KV Oostende-Cercle Brugge het scherm niet zal halen, terwijl topaffiches als Union-Anderlecht of KRC Genk-STVV wel uitgezonden worden. Op zich niet onlogisch, maar toch richtte een kwade kustploeg zich in een open brief expliciet tot DPG Media.

KV Oostende kan er niet bij dat terwijl zij met eigen middelen en in samenwerking met Cercle Brugge en de West-Vlaamse zender Focus-WTV het mogelijk maakten op de bekermatch KVO-Cercle uit te zenden én ook Eleven Sports meehadden in het verhaal, de andere rechtenhouder DPG Media (VTM/HLN) toch zijn veto stelde.

Net niét

"De laatste twee weken moeten wij vaststellen dat voor wat betreft onze bekerwedstrijden extra moeite wordt gedaan om deze beelden net niét beschikbaar te stellen", valt er te lezen. "In dit Covid-jaar gekenmerkt door wat allemaal 'verboden' is, is het bewust inspanning leveren om iets niet mogelijk te moeten maken zeer betreurenswaardig en bovenal absoluut onbegrijpelijk."

Vooral omdat de thuisploeg zijn fans iets op tv wilde gunnen wat live al een hele tijd niet meer mogelijk is. Net als KV Oostende waren op Twitter ook de fans niet te spreken. Op Twitter barstte dan ook een storm van kritiek los. 

Poll: Moet DPG Media dergelijk initiatief toelaten?

TAGS  I  KV Oostende  I  Cercle Brugge  I  Union  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  STVV

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024