Woeste Hein Vanhaezebrouck heeft het helemaal gehad: “Hoe kan dat dan?!"

Woeste Hein Vanhaezebrouck heeft het helemaal gehad: “Hoe kan dat dan?!
Maandag 08 februari 2021 - 07:30   I   door Redactie

Operatie ommekeer loopt bij AA Gent helemaal niet zoals ze zouden willen dat hij loopt. Zelfs de blijde intrede van Tarik Tissoudali kon niet verhinderen dat er tegen Eupen opnieuw puntenverlies werd geleden.

Of het nu bij Eleven Sports of bij Sporza was, Hein Vanhaezebrouck was niet te spreken over de manier waarop de match uiteindelijk op 2-2 eindigde: "Het is de eerste keer dat ik bepaalde dingen niet begrijp en ik denk dat iedere neutrale voetballiefhebber dat ook niet begrijpt."

"Als je drie geldige goals maakt en de tegenstander maakt maar één geldige goal. Hoe kan het dan 2-2 zijn in het voetbal!? Dat snap ik niet", fulmineerde de Gent-coach. Toen de interviewer vroeg of hij het over het eerste doelpunt van Eupen had waar het voor de VAR niet helemaal duidelijk was of het buitenspel was, ging hij helemaal los. “Niet duidelijk?! Dan moet hij dringend naar de oogarts, denk ik."

Lijnrechter

Vanhaezebrouck deed niet alleen zijn beklag over de 0-1 van Prevljak, die inderdaad buitenspel leek omdat Baby de bal nog lichtjes aanraakte, hij zag ook nog een derde goal van Tissoudali onterecht afgekeurd worden. Alleen kon de VAR daar niet meer tussenkomen omdat de lijnrechter voordien al had gevlagd.

"Bij de eerste goal van Eupen wacht de lijnrechter goed met vlaggen, maar lost de VAR het niet op. En bij ons derde doelpunt had de lijnrechter dan plots wel zin om te vlaggen. De VAR is er toch al een hele tijd en die regels bestaan ook al een hele tijd. Die man was dat eventjes vergeten. En het draait vandaag twee keer in ons nadeel uit. Dat is veel in één match."

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  AA Gent  I  Eupen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024