Club-supporters in paniek: Ook Charles De Ketelaere niet op Europese lijst

Club-supporters in paniek: Ook Charles De Ketelaere niet op Europese lijst
Vrijdag 05 februari 2021 - 18:00   I   door Redactie

Na het nieuws over het niet opnemen van nieuwkomer Chong bij de speelgerechtigden voor de Europa League, was er nu ook consternatie omdat De Ketelaere niet op de lijst stond bij Club Brugge.

Tahith Chong zal niet in actie kunnen komen in de Europa League omdat Philippe Clement na Nieuwjaar slechts drie nieuwe spelers mocht toevoegen aan de zogeheten A-lijst, de selectie van Europees speelgerechtigde spelers waaruit een club mag putten. De Club-coach opteerde in eerste instantie voor Dost en Denswil. En verkoos Dirar boven Chong.

Maar er brak paniek uit toen supporters van Club Brugge ontdekten dat op die A-lijst ook de naam van Charles De Ketelaere nergens te bespeuren viel. En ervan uitgegaan werd dat het talent dat zo had uitgeblonken in de Champions League nu niet zou kunnen schitteren in de Europa League.

B-lijst

Onbegrijpelijk, maar niét waar. Er is immers ook nog zoiets als een B-lijst, waar enkel spelers op staan die geboren zijn op of na 1 januari 1999. Youngsters met andere woorden waar - op voorwaarde dat ze minstens 2 jaar bij een club spelen - zonder limiet een beroep kan worden op gedaan. Paniek voor niets dus, want De Ketelaere kan gewoon aantreden.

Maar voor het blauw-zwarte hart zal het nieuws niet goed geweest zijn. Voor de volledigheid hier de A-lijst van Club Brugge: Horvath,Mignolet, Sobol, Kossounou, Mitrovic, Ricca, Denswil, Mechele, Mata, Balanta, Dirar, Fofana, Vanaken, Vormer, Rits, Lang, Okereke, Badji, Dost.

Poll: Zal De Ketelaere na de Champions League ook kunnen scoren in de Europa League?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024