Chadli haalt Wilmots door de gehaktmolen: "Weinig respect"

Chadli haalt Wilmots door de gehaktmolen:
Dinsdag 01 november 2016 - 15:28   I  

Bij West Bromwich Albion herleeft Nacer Chadli weer helemaal. Hij scoort regelmatig, geeft assists en is er op korte tijd uitgegroeid tot een van de grote sterkhouders. Wat een verschil met vorig seizoen, toen hij bij Tottenham op bank zat en ook nog eens het EK miste.

Na een seizoen weinig gespeeld te hebben bij Tottenham, dacht Chadli maar aan één ding. "Mijn prioriteit was om elke week te kunnen spelen, om het ritme terug te vinden en met een coach te kunnen werken die vertrouwen in mij heeft", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Ik had hier meteen een goed gevoel. Ik wilde in de Premier League, de meest bekeken competitie ter wereld, blijven. Voor een voetballer is het top om je hier te ontwikkelen. De intensiteit, de kwaliteit van de spelers en het gegeven dat iedereen van iedereen kan winnen. Dat hebben we vorig seizoen met Leicester City gezien. Ik vind dit een ongelofelijk kampioenschap."

Door zijn gebrek aan speeltijd liep hij het EK in Frankrijk mis. "Ik had het ergens verwacht. Dat het in de media werd voorspeld, speelde zeker niet in mijn voordeel, want daar geven coaches soms aan toe. En dat is in mijn geval ook gebeurd. De pers kan je de hemel inschrijven of -praten, maar net zo goed breken. Door mijn niet-selectie heb ik ondervonden hoe het werkt. Wie keuzes moet maken, is altijd aan een bepaalde druk onderhevig. Anderzijds moet ik ook toegeven dat ik een selectie wellicht niet verdiende omdat ik bij Tottenham amper had gespeeld. Ik had dus weinig redenen om kwaad te zijn."

Een ding zit hem toch nog wel dwars. "Ik vond het van weinig respect getuigen dat ik zelf niet op de hoogte ben gebracht. Vier jaar na elkaar opgeroepen, maar geen telefoontje of sms'je gekregen..."

Over Roberto Martinez is Chadli veel positiever. "De dynamiek in de groep is veranderd. Ik houd ook van zijn veldbezetting met drie centrale verdedigers en de opkomende vleugelbacks. We creëren meer kansen en we weten wat we moeten doen in de omschakeling van aanval naar verdediging. Op tactisch vlak staan we een stuk verder."

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024