Opnieuw schorsing voor Club Brugge na scheldpartij: "Onverantwoord gedrag"

Opnieuw schorsing voor Club Brugge na scheldpartij:
Maandag 01 februari 2021 - 20:00   I   door Redactie

Niet iedereen bij Club Brugge heeft na de schorsing voor Hans Vanaken vanwege schelden naar de scheidsrechter blijkbaar de nodige lessen getrokken. Want de geschiedenis gaat zich herhalen.

Vanaken kreeg na zijn rode kaart tegen Eupen en de daaropvolgende scheldpartij richting ref drie speeldagen schorsing. Rik De Mil, trainer van Club NXT in 1B, riskeert twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief. De Mil werd zondag in de slotminuut van de match op Seraing (2-1) uitgesloten na aanhoudende kritiek aan het adres van ref Staessens.

De trainer van Club NXT klaagde over een niet gefloten strafschop, maar ook over een fout van doelpuntenmaker Ndiaye voorafgaand aan de winnende treffer van Seraing. Het Bondsparket aanvaardt niet dat de integriteit van de wedstrijdleiding in twijfel wordt getrokken. “De Mil heeft een voorbeeldfunctie", klinkt het.

Dreigende klemtoon

Overdreven? Niet als je de uitleg van het Bondsparket leest: "Een tirade waarbij hij niet van stoppen weet en dit met een dreigende klemtoon wordt door het Bondsparket niet beschouwd als zijnde een voorbeeld voor 16-jarigen in een reeks die behoort tot het profvoetbal."

Bondsprocureur Ebe Verhaegen wees er overigens op dat De Mil niet aan zijn proefstuk toe is. “Zijn casier staat vol met onbetamelijk en onverantwoordelijk gedrag.” Het is zeer de vraag of ze dit bij Club Brugge leuk zullen vinden. Zeker omdat blauw-zwart zich ook niet kon vinden in de scheldtirade van Vanaken.

Poll: Moet Club aan iedereen binnen de club een boodschap uitsturen om niet meer te schelden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Eupen  I  Seraing

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024