Deadline Day: Anderlecht dumpt drie grote namen, Beerschot verrast

Deadline Day: Anderlecht dumpt drie grote namen, Beerschot verrast
Dinsdag 02 februari 2021 - 00:00   I   door Redactie

Het is zover: de laatste dag van de transferperiode zit erop. Tot middernacht konden ploegen uit de Jupiler Pro League spelers kopen, verkopen, huren en verhuren. Wie werd aan welke club gelinkt en welke spelers zochten effectief andere oorden op? Je kan het terugvinden in het overzicht van Deadline Day.

00:30 Ook Beerschot heeft op de valreep blijkbaar nog toegeslagen. Hajduk Split meldt dat de Ratten de twintigjarige centrale verdediger Stipe Radic overnemen.

00:00 De transfermarkt gaat dicht. Voor nieuwe transfers is het wachten tot de zomermercato of uitkijken naar vrije spelers.

23:50 Kort voor het sluiten van de wintermercato huurt Antwerp nog de Franse verdediger Maxime Le Marchand (31) van Fulham.

23:30 Nog een halfuur vooraleer de transfermarkt sluit. Valt er nog een ultieme transfer?

23:00 Anderlecht verhuurt de overbodige Zakaria Bakkali tot het einde van het seizoen met aankoopoptie aan Beerschot.

22:45 Antwerp richt zijn pijlen op Maxime Le Marchand (31), een Franse centrale verdediger van Fulham. De Premier League-club gaat akkoord voor een huur zonder aankoopoptie. Antwerp moet zelf nog tot een deal komen met de speler.

22:00 Gaëtan Hendrickx wordt door KV Kortrijk voor zes maanden gehuurd van Charleroi.

21:45 Als vervanger van Dimata zou Anderlecht KV Oostende-sensatie Fashion Sakala willen binnenhalen.

21:30 Christian Benavente rolt van de ene uitleenbeurt in de andere. Hij trekt van Antwerp naar Charleroi. De Karolo's bedongen ook een aankoopoptie bij zijn Egytische moederclub Pyramids FC.

21:15 Thomas Henry zal het seizoen uitdoen bij OHL. Het bod van de Turkse topclub Besiktas werd resoluut afgewezen.

21:00 Het is nu ook officieel: Nicolas Frutos verlaat Anderlecht om T2 te worden van Hernan Losada bij het Amerikaanse DC United.

20:30 Ondanks de transfer van Louis Verstraete bereikt Antwerp met Waasland-Beveren géén akkoord over de komst van Aleksandar Vukotic.

20:00 De transfer van Landry Dimata naar Espanyol Barcelona is rond. Anderlecht zal hem uitlenen met een verplichte aankoopoptie.

19:30 Antwerp gaat Louis Verstraete tot het einde van het seizoen uitlenen aan Waasland-Beveren.

19:00 Standard zou Obbi Oulare dan toch nog kwijtraken. De targetspits zou naar FC Groningen kunnen gaan.

18:30 Jelle Bataille zou de overstap van KV Oostende naar AA Gent kunnen maken. Zo zou Antwerp naast de flankspeler grijpen.

18:00 De transfer van Simen Juklerod naar KRC Genk is afgerond. De Noorse vleugelverdediger doet dit seizoen nog uit bij Antwerp om dan in juni transfervrij aan te sluiten bij Genk. 

17:30 Club Brugge heeft een akkoord bereikt met Slavia Praag over een uitleenbeurt van Simon Deli. Zonder aankoopoptie evenwel.

17:00 Bryan Reynolds, die lange tijd op weg leek naar Club Brugge, heeft voor AS Roma gekozen. De 19-jarige Amerikaan wordt tot het einde van het seizoen geleend van FC Dallas en zal daarna definitief overkomen voor zo'n zeven miljoen euro.

16:43 Samy Mmaee gaat STVV verlaten. De verdediger is op weg naar de Hongaarse topclub Ferencvaros.

16:27 Sami Khedira staat op het punt om bij Hertha Berlijn te tekenen. De Duitse eersteklasser zou gratis overkomen van Juventus.

16:09 Oussama Idrissi moet bij Ajax de vervanger worden van Quincy Promes, die op uitleenbasis naar Spartak Moskou is. Ajax zou Idrissi een half seizoen huren van Sevilla.

15:55 Aan het begin van deze mercato was er opnieuw concrete interesse voor Simon Mignolet. De Rode Duivel wil echter gewoon bij Club Brugge blijven. Mignolet aast niet op een transfer naar het buitenland.

15:37 Nicolas Frutos staat op vertrekken bij Anderlecht. Hernan Losada wil hem als T2 bij DC United. Frutos wil heel graag naar de Verenigde Staten en RSCA doet wellicht niet moeilijk.

15:30 De deal is rond. Anderlecht verhuurt Michel Vlap tot eind dit seizoen aan Arminia Bielefeld. Een aankoopoptie werd niet opgenomen in de overeenkomst.

15:24 Roman Yaremchuk vertrekt in principe niet bij AA GentDe Buffalo's willen hun aanvaller pas in de zomer laten gaan.

15:20 Maxime Le Marchand wil Fulham inruilen voor Antwerp. Het is echter afwachten of Fulham de linksback laat gaan.

15:16 Ook AA Gent aast op Simen Juklerod. Net als KRC Genk hoopt AA Gent de Noor weg te halen bij Antwerp, waar hij na dit seizoen einde contract is.

15:07 Standard dreigt Selim Amallah nog kwijt te spelen. Het Franse Rennes zou de middenvelder vandaag nog willen aantrekken.

15:00 Verliest Anderlecht nog een sterkhouder? AC Milan trekt opnieuw fel aan de mouw van Albert Sambi Lokonga. De Italianen zouden zelfs een niet te weigeren bod willen neerleggen bij RSCA.

14:55 Tarik Tissoudali mag zich nu ook officieel een speler van AA Gent noemen.

14:43 Landry Dimata zou op weg zijn naar Espanyol. De onderhandelingen over een deal zijn aan de gang.

14:30 Club Brugge zou op de valreep nog kunnen uitpakken met een grote transfer. Blauw-zwart heeft Mike Trésor Ndayishimiye op het oog en denkt ook nog aan een centrale middenvelder.

14:14 Zakaria Bakkali trekt niet naar Sparta Rotterdam. De Nederlandse club haakte af voor de overbodige Anderlecht-winger.

13:53 Antwerp zou Fashion Sakala nog willen weghalen bij KV Oostende. KVO wil meewerken aan een deal, aangezien Sakala na dit seizoen einde contract is.

13:37 Antwerp, AA Gent en KRC Genk azen op Jelle Bataille. KV Oostende wil wel om en bij de 5 miljoen euro voor zijn sterkhouder.

13:11 AA Gent zou Tarik Tissoudali volledig beet hebben. De Buffalo's zouden 700.000 à 1 miljoen euro betalen aan Beerschot.

13:06 Antwerp wil nog een ultieme poging wagen bij Edmilson Junior. Of de winger van Al-Duhail haalbaar is, moet nog blijken. Club Brugge viste eerder al achter het net in dit dossier.

13:02 Landry Dimata gaat Anderlecht nog verlaten. De spits is niet tevreden met zijn bankzittersstatuut en wil weg. Dimata heeft opties in België, maar trekt wellicht naar het buitenland.

13:01 STVV wil Junior Pius nog weghalen bij Antwerp. De verdediger kan ook naar het Franse Nancy.

12:49 DeAndre Yedlin, onlangs nog in beeld bij Club Brugge, is op weg naar Galatasaray.

12:42 Ozan Kabak van Schalke 04 is op weg naar Liverpool. De beloftevolle verdediger moet Jürgen Klopp meer opties bieden.

12:31 Beerschot speelt mogelijk ook Raphael Holzhauser nog kwijt. De Oostenrijker is nadrukkelijk in beeld bij KRC Genk.

12:00 Brandon Mechele ziet zichzelf niet meteen vertrekken bij Club Brugge. De verdediger wil liefst nog lang blijven.

11:30 KRC Genk moet vrezen voor een vertrek van Paul Onuachu. Enkele buitenlandse ploegen azen op de Nigeriaan.

11:00 Antwerp heeft met Ortwin De Wolf van Eupen zijn nieuwe doelman beet. Eupen zelf haalt de transfervrije Robin Himmelmann (31).

10:30 AA Gent gaat de transfer van Tarik Tissoudali afronden. Hij weigerde een ultiem bod van Beerschot voor een contractverlenging.

10:00 Roman Yaremchuk kan AA Gent alsnog verlaten voor Sporting Lissabon.

09:00 Christian Benteke gaat gewoon deze winterstop bij Crystal Palace blijven. Er was interesse van West Bromwich Albion en Galatasaray, maar tot een deal zal het niet komen.

08:00 Besiktas drukt door voor Thomas Henry en heeft zelfs al een bod uitgebracht bij OHL.

07:30 Simon Deli lijkt op weg naar ex-club Slavia Praag. Er moet wel nog een akoord worden bereikt met Club Brugge.

07:00 Lior Refaelov kan Antwerp mogelijk per direct verlaten voor Beitar Jeruzalem. 

00:00 KRC Genk wil Simen Juklerod weghalen bij Antwerp. Genk zou de linksachter, na het seizoen einde contract, gratis willen overnemen in de zomer. De gesprekken lopen.

00:00 Tarik Tissoudali staat op een zucht van een overstap naar AA Gent. Het DC United van Hernan Losada probeerde Tissoudali nog op andere gedachten te brengen, maar de smaakmaker van Beerschot wil naar Gent.

00:00 Nicolas Raskin werd aan een vertrek gelinkt, maar de jonkie van Standard gaat nergens heen. Hij wil niet weg.

00:00 Het wordt een drukke deadline day bij Antwerp. The Great Old zou nog een doelman, centrale verdediger en flankaanvaller willen aantrekken. Luciano D’Onofrio mikt daarbij zo hoog mogelijk. Op uitgaand vlak lijkt een vertrek van Cristian Benavente in de maak. Hij is op weg naar Charleroi.

Poll: Welke ploeg zal volgens jou het sterkst uit de transferperiode komen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024