'Bom in Genkse kleedkamer, Théo Bongonda wil per direct weg'

'Bom in Genkse kleedkamer, Théo Bongonda wil per direct weg'
Woensdag 27 januari 2021 - 21:30   I   door Redactie

KRC Genk won woensdagavond met 3-2 van Zulte Waregem, maar het zou trainer John van den brom wel eens veel meer kunnen kosten dan enkel 90 minuten bloed, zweet en tranen.

De Nederlander nam immers een groot risico door sterspeler Théo Bongonda op de bank te houden. Na diens povere prestatie afgelopen week op Club Brugge en zijn mindere vorm in het algemeen, koos Van den Brom voor een andere basiself. 

Maar dat zou naar verluidt héél slecht gevallen zijn bij de eergierige Bongonda, te meer omdat hij tegen Zulte Waregem zelfs niet mocht invallen. Een bom in de kleedkamer dus. Sowieso heeft de flankaanvaller al een egoïstisch kantje, waardoor hij in de spelersgroep niet meteen de meest geliefde speler is. 

China

De actie van zijn trainer, die Bongonda al even voelde aankomen, zou volgens insiders het sein zijn om per direct te vertrekken. Sowieso zat die kans er al dik in, omdat naast Club Brugge en een aantal Spaanse clubs ook Shanghai SIPG, de Chinese club van Ivan Leko, deze wintermercato stevig aan zijn mouw trok. 

Aan interesse geen gebrek dus. Eerder raakte ook al bekend dat Shanghai SIPG zelfs een monsterbod zou voorbereiden. Weinig waarschijnlijk dat KRC Genk daar nu nog neen tegen zou zeggen. Want voor de titelkansen hoeven ze het met een onstuitbaar Club Brugge ook niet meer te doen. En miserie in de kleedkamer kan je het best vermijden.

Poll: Moet KRC Genk Bongonda laten gaan?

TAGS  I  KRC Genk  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge  I  Shanghai SIPG

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024