Pijnlijk: "Gilles De Bilde bracht integriteit in gevaar"

Pijnlijk:
Maandag 25 januari 2021 - 20:00   I   door Redactie

De discussie over het niveau van de scheidsrechters, de VAR en de arbitrage in de Jupiler Pro League in het algemeen blijft maar woeden. Daarbij komt de één al wat scherper uit de hoek dan de ander.

René Vandereycken behoort tot het soort dat scherper uit de hoek durft komen en dat is nog licht uitgedrukt. In zijn column in het Nieuwsblad haalt hij uit naar de Belgische arbitrage. "Van de VAR verwacht ik veel meer", zegt hij. 

"Die maakt nog veel te veel fouten, of dringt te veel foute beslissingen op. Het zou niet slecht zijn mochten ze er in het busje een oud-profvoetballer bij zetten, die dat soort fases beter kan interpreteren. Dat zou de kans op juiste beslissingen vergroten."

Vuistslag

"De arbitrage verstopt zich ook steeds meer achter overbodige en bizarre begrippen zoals  'de integriteit'", gaat Vandereycken verder. "Lawrence kreeg rood omdat hij 'de integriteit' van zijn tegenstander in gevaar bracht. Maar wat is dat dan?"

Vervolgens maakt de ex-bondscoach een pijnlijke vergelijking. "Dat Gilles De Bilde destijds de integriteit van Krist Porte in gevaar bracht, oké. Dat was duidelijk. Van die vuistslag heeft Porte nog maandenlang de gevolgen gedragen. Maar bij tackles is het een rekbaar begrip. Net als de clear error."

Poll: Is het tijd dat de vuistslag van De Bilde niet meer in herinnering gebracht wordt?

TAGS  I  Voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024