'Marc Coucke komt met oplossing: 20 miljoen euro extra voor Anderlecht'

'Marc Coucke komt met oplossing: 20 miljoen euro extra voor Anderlecht'
Maandag 25 januari 2021 - 11:30   I   door Redactie

Anderlecht blijft maar versterkingen binnenhalen. Weliswaar met de goedkope optie: verhuren. Maar er zijn ook dure aankoopopties aan verbonden. Wie zal dát betalen?

Spelers als Nmecha, Ashimeru, Miazga, Diaby en Mukairu overnemen, wordt niet simpel. "Als dit vijftal straks goed presteert en Anderlecht wil hen in de zomer definitief overnemen, dan zal dat een bom duiten kosten", staat in Het Nieuwsblad te lezen.

"De aankoopoptie van Mukairu bedraagt 3,5 miljoen euro, die van Ashimeru en Diaby om en bij de 2,5 miljoen. Voeg daarbij de wetenschap dat RSCA ook Miazga - voor wie het geen optie heeft - wil aanwerven en het totaalbedrag overstijgt de 10 miljoen euro. Hoe zal Anderlecht dat betalen?", vraagt de krant zich ook nog af.

Aandeelhouders

Marc Coucke heeft de oplossing. De eigenaar dringt al langer aan op een kapitaalsverhoging van zo'n 20 miljoen euro, die Anderlecht wél de nodige financiële ruimte zou geven, maar werd tot nu geblokkeerd door de kleine aandeelhouders die niet willen meegaan in zijn verhaal. 

Maar in de wandelgangen klinkt dat een oplossing nu toch nabij zou zijn. Bij de mededeling over het ontslag van Karel Van Eetvelt liet Anderlecht al weten dat "De gesprekken tussen de aandeelhouders constructief verliepen en binnenkort wellicht afgerond konden worden."

Poll: Zal Coucke er effectief in slagen?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024