Opnieuw kritiek op Anderlecht: "Hij valt écht in herhaling"

Opnieuw kritiek op Anderlecht:
Maandag 18 januari 2021 - 18:00   I   door Redactie

Veel variaties op hetzelfde thema bij Anderlecht. Elke week keert er wel iets terug waardoor paars-wit punten verliest. Meestal een rode kaart of een laat tegendoelpunt.

Dat stellen ze ook bij Sport/Voetbalmagazine vast, waar hoofdredacteur Jaques Sys het voetbalweekend overschouwt. "Anderlecht blijft in uitwedstrijden naar zichzelf zoeken: ze hebben buitenshuis nog maar twee keer gewonnen en 10 punten op 33 gepakt", stelt hij vast.

En dan komt de kritiek. Op de trainer of op zijn spelers, dat moet u zelf maar uitmaken. "Vincent Kompany moet elke week weer op dezelfde dingen hameren, hij valt écht in herhaling. Je moet je langzamerhand afvragen of hij niet moe wordt van zichzelf. De laatste twee wedstrijden vond ik hem voor zijn doen ongemeen zenuwachtig."

Onverstoorbaarheid

"Het contrasteert met de onverstoorbaarheid waarvan Kompany normaal blijk geeft", eindigt Sys zijn betoog. "Als je hem voor wedstrijden hoort praten, dan hoor je geen spatje twijfel. Hij argumenteert heel duidelijk, hij is heel zelfverzekerd. Maar op de een of andere manier brengt hij dat niet op zijn spelers over."

Ook hier is het weer het kip of het ei. Is het Kompany die zijn boodschap niet duidelijk genoeg overbrengt of zijn het de spelers die het maar niet (willen) snappen? Maar dat het niet kan blijven duren, is onderhand wel duidelijk.

Poll: Ligt het volgens u aan Kompany of aan de spelers?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024