Vincent Kompany wordt na zijn kritiek stevig op zijn plaats gezet

Vincent Kompany wordt na zijn kritiek stevig op zijn plaats gezet
Zaterdag 16 januari 2021 - 07:30   I   door Redactie

Eén week nadat hij zich op OHL boos maakte op de wedstrijdleiding, was het op Eupen weer van dat. Maar opnieuw wordt Vincent Kompany met zijn kritiek teruggefloten.

Tegen Eupen ging het om de rode kaart van Kemar Lawrence. De Jamaicaan kreeg eerst geel voor een tackle op Agbadou. Maar op aangeven van de VAR ging ref Boucaut naar het scherm kijken. Kompany schreeuwde dat de linksachter de bal ook raakte, maar het hielp niet. Boucaut trok rood.

Waarna de Anderlecht-coach ook na de match fel doorging met zijn kritiek. In Het Laatste Nieuws zet huisref Tim Pots Kompany echter stevig op zijn plaats: "Het is me een raadsel waarom Lawrence geen sliding doet met de rechterwreef. In plaats daarvan begaat hij een tackle aan hoge intensiteit met de twee voeten vooruit en van de grond."

Schaarbeweging

"De schaarbeweging maakt het nog gevaarlijker", vervolgt Pots. "Agbadou heeft geluk dat de studs hem niet raken of de gevolgen waren ernstig geweest. Maar het is niet op basis van het gevolg dat een ref moet oordelen. De rode kaart was dus terecht." Het is maar de vraag of Kompany dat ooit ook zo zal beoordelen.

Poll: Is de schaarbeweging rood waard?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024