Vincent Kompany is het echt zat en haalt zwaar uit na Eupen-Anderlecht

Vincent Kompany is het echt zat en haalt zwaar uit na Eupen-Anderlecht
Vrijdag 15 januari 2021 - 23:12   I   door Redactie

Vincent Kompany is niet te spreken over wat zich vrijdagavond heeft afgespeeld in de Oostkantons. Kompany zag Kemar Lawrence met rood van het veld gestuurd worden tijdens Eupen-Anderlecht, maar begrijpt nog steeds niet waarom de VAR tussenbeide kwam.

“Iedereen heeft recht op zijn eigen interpretatie van het spel. Maar modern voetbal is intensiteit, intensiteit en nog eens intensiteit”, aldus Kompany voor de camera van Eleven Sports. “Als het voetbal sneller wordt, dan moeten arbiters zich gewoon aanpassen.”

“Lawrence zijn tackle was in de baan van de bal. Hij maakt zich groot om een bal te onderscheppen. Ik vind dat Lawrence zo snel en zo hard in de tackle mag gaan als hij wil, zolang hij vóór de bal tackelt. Kemar zijn scheenbeen ligt open omdat hij de studs van zijn tegenstander op zich kreeg, hé. Het beeld wordt verkeerd geïnterpreteerd.”

"Pas u aan"

“Kijk, mijn mening is simpel”, kwam Kompany tot een besluit. Hij is het duidelijk beu en vindt dat scheidsrechters te snel rood trekken. "Voetbal wordt sneller en sneller. Ik hoor overal dat spelers moeten oppassen en voorzichtig moeten zijn."

"We moeten minder agressief en snel zijn. Maar als er geen enkele intentie is om iemand te blesseren en er zuiver de bal wordt gespeeld… Ja, sorry, pas u aan. Voetbal wordt sneller en harder. Wij lopen gewoon achter.” 

Poll: Heeft Kompany gelijk?

TAGS  I  Eupen  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024