Lior Refaelov wint 67ste Gouden Schoen, Anderlecht boven bij de vrouwen

Lior Refaelov wint 67ste Gouden Schoen, Anderlecht boven bij de vrouwen
Woensdag 13 januari 2021 - 23:00   I   door Redactie

Vanavond wordt de Gouden Schoen uitgereikt. Na een speciaal jaar volgt ook een speciale editie van de Gouden Schoen. De prestigieuze trofee wordt uitgereikt op basis van één stemronde. Wie volgt Hans Vanaken en Tessa Wullaert op? Volg het hele gebeuren hier LIVE!

23:01 Refaelov wint

Lior Refaelov wint de 67ste editie van de Gouden Schoen. De draaischijf van Antwerp haalde het voor Raphael Holzhauser en Paul Onuachu.

De volledige top 10:

1 Lior Refaelov (Antwerp) 271 punten
2 Raphael Holzhauser 187 punten 
3 Paul Onuachu (KRC Genk) 86 punten
4 Simon Mignolet (Club Brugge) 75 punten
5 Charles De Ketelaere (Club Brugge) 73 punten
6 Théo Bongonda (KRC Genk) 62 punten
7 Clinton Mata (Club Brugge) 43 punten
8 Hans Vanaken (Club Brugge) 33 punten
9 Xavier Mercier (OH Leuven) 23 punten
10 Jonathan David (AA Gent) 14 punten

22:58 Vanaken maakte Doelpunt van het Jaar

Een troostprijsje voor Hans Vanaken. Zijn heerlijke volley tegen Anderlecht werd verkozen tot Doelpunt van het Jaar.

22:44 Lukaku Beste Belg in het Buitenland

Romelu Lukaku heeft de trofee van Beste Belg in het Buitenland gewonnen. Big Rom haalde het onder meer van Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois.

22:38 Refaelov aan de leiding

VTM heeft de heltf van de stemmen bekendgemaakt. Lior Refaelov prijkt aan de leiding met 153 punten. Raphael Holzhauser is tweede met 139 punten. Paul Onuachu krijgt het moeilijk, hij is derde met 58 punten.

22:21 De Caigny wint bij de vrouwen

Tine De Caigny volgt Tessa Wullaert op als Gouden Schoen. Wullaert eindigt als tweede, Kassandra Missipo vervolledigt het podium. Het volledige podium kleurt zo paars-wit. Anderlecht boven, bij de vrouwen dan toch.

22:00 De top 10 (tot nu toe)

1 ...
2 ...
3 ...
4 Simon Mignolet (Club Brugge) 75 punten
5 Charles De Ketelaere (Club Brugge) 73 punten
6 Théo Bongonda (KRC Genk) 62 punten
7 Clinton Mata (Club Brugge) 43 punten
8 Hans Vanaken (Club Brugge) 33 punten
9 Xavier Mercier (OH Leuven) 23 punten
10 Jonathan David (AA Gent) 14 punten

21:55 Refaelov, Holzhauser of Onuachu?

Lior Refaelov, Raphael Holzhauser en Paul Onuachu zijn de laatste overblijvers. Zij strijden om de Gouden Schoen

21:53 Mignolet en De Ketelaere op 4 en 5

De nummers 4 en 5 zijn bekend. Simon Mignolet eindigt op de vierde plaats met 75 punten, Charles De Ketelaere is vijfde met 73 punten.

21:00 Onze lezers kiezen voor Mignolet

Uit een poll op Voetbal24 blijkt dat onze lezers Mignolet op 1 zetten. De doelman van Club Brugge kreeg  43% van de stemmen. Lior Refaelov is tweede met 37% van de stemmen.

20:30 Douchen en naar de gebouwen van DPG Media!

Snel douchen en dan naar de gebouwen van DPG Media: dat is de boodschap voor Holzhauser. Hij is één van de favorieten die verwacht wordt bij VTM en HLN.

20:23 Holzhauser speelt gelijk met Beerschot

Raphael Holzhauser en Beerschot zijn tegen Cercle Brugge op een 1-1-gelijkspel blijven steken. Holzhauser gaf wel de assist bij het openingsdoelpunt.

19:35 VTM en HLN maken zich klaar

Bij VTM en Het Laatste Nieuws, de organisatoren van de Gouden Schoen, maken ze zich klaar voor de uitzending van vanavond. Alles wordt in gereedheid gebracht om de aparte show in goede banen te leiden.

18:55 Holzhauser toont zich tegen Cercle Brugge

Raphael Holzhauser heeft zich op de vooravond van de Gouden Schoen nog eens laten zien bij Beerschot. Halverwege de eerste helft gaf de spelmaker een assist aan zijn ploegmakker Suzuki, goed voor de 1-0 tegen Cercle Brugge.

18:45 Cools: "Ze wilden iemand anders dan Vanaken"

"Mijn top drie voor de Gouden Schoen? Ik zette Lior Refaelov op één, gevolgd door Simon Mignolet en Hans Vanaken", aldus Club Brugge-icoon Julien Cools bij HLN.

"Nu, ik zag dat Vanaken pas achtste werd. Mager resultaat. Club werd in 2020 toch kampioen en Hans blijft een van de sterkhouders, hé. Ik denk dat de stemgerechtigden iemand anders als winnaar wilden. Hans zal er in elk geval niet van wakker liggen."

16:30 Holzhauser kijkt er naar uit

Raphael Holzhauser, één van de grote favorieten, liet in de namiddag al weten opgewonden te zijn. "Natuurlijk kijk ik uit naar vanavond. Ik ben opgewonden. Maar eerst de match (inhaalmatch tegen Cercle Brugge,nvdr.)", aldus de Oostenrijker.

13:00 Verheyen kiest voor Refaelov

Gert Verheyen zette Lior Refaelov op het hoogste schavotje. "Hij is bepalend voor zijn ploeg en maakt het verschil op grote momenten zoals in de bekerfinale of in die Europa League-match tegen Tottenham", aldus Verheyen.

11:30 De Vlieger zet Mignolet op 1

Voor analist Geert De Vlieger is het zo klaar als een klontje: Simon Mignolet verdient de Gouden Schoen. "Hij was een héél jaar top in 2020", aldus De Vlieger, zelf een gewezen doelman.

Poll: Wie is volgens jou de meest terechte winnaar van de Gouden Schoen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Gouden Schoen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024