Dit is de reden waarom Vanaken nauwelijks punten kreeg voor Gouden Schoen

Dit is de reden waarom Vanaken nauwelijks punten kreeg voor Gouden Schoen
Dinsdag 12 januari 2021 - 19:00   I   door Redactie

Van de hemel naar de hel. De voorbije twee seizoenen mocht hij de Gouden Schoen in ontvangst nemen, maar deze keer is Hans Vanaken slechts een figurant in de verkiezing.

Het Laatste Nieuws maakte dinsdagmorgen bekend dat Vanaken in de Gouden Schoen 2020 pas achtste eindigt. Vanaken kreeg in totaal 33 punten, iets wat toch zal aankomen bij de spelmaker van Club Brugge.

Er is natuurlijk wel een reden - meerdere zelfs - waarom Vanaken nauwelijks punten kreeg van de stemgerechtigden. Eerst en vooral gooide Covid-19 roet in het eten. Vanaken begon prima aan 2020, herinner u dat schitterende doelpunt tegen Anderlecht.

(Lees verder onder de foto)

Geen play-offs

Doordat het seizoen echter vroegtijdig werd stopgezet kon Vanaken zich niet meer tonen in de play-offs. Het spreekt voor zich dat Vanaken - en ook anderen zoals Jonathan David - dat punten heeft gekost.

Daarnaast begon Vanaken natuurlijk ook niet goed aan het huidige seizoen. In de bekerfinale moest hij met lede ogen aanzien hoe het plannetje van Ivan Leko en Antwerp werkte en in de competitie duurde het lang vooraleer Vanaken uitblonk.

Mata, Mignolet & De Ketelaere

En dan heeft Vanaken nog eens tal van ploegmakkers die hem dit jaar punten hebben afgesnoept. Zo eindigt Clinton Mata boven Vanaken en staan Simon Mignolet en Charles De Ketelaere in de top 5. Kortom: het stond al even in de sterren geschreven dat Vanaken geen derde Gouden Schoen op rij zou winnen.

Poll: Denk jij dat Vanaken in de toekomst nog een derde Gouden Schoen gaat winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Gouden Schoen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024