Crisiscel heeft beslist over stopzetting van seizoen in amateurvoetbal

Crisiscel heeft beslist over stopzetting van seizoen in amateurvoetbal
Dinsdag 12 januari 2021 - 14:55   I   door Redactie

Het ziet er niet goed uit voor de heren amateurvoetballers. De kans is héél groot dat het seizoen in de lagere reeksen definitief wordt gestaakt. Al ligt er ook nog één ander scenario op tafel.

Het Nieuwsblad weet dat Voetbal Vlaanderen overweegt om vandaag (dinsdag, nvdr.) een punt te zetten achter het seizoen 2020-2021. "Hoewel de crisiscel van de voetbalbond van overheidswege nog niet officieel vernam dat op 15 januari de trainingen niet mogen worden hervat, gaat men er toch vanuit dat trainingen voor de volwassen amateurs tot 14 februari niet mogelijk zal zijn", schrijft de krant.

"De besmettingscijfers gaan immers weer de hoogte in. Daarom gaan er stemmen op om vandaag dan maar al het seizoen 2020-21 te beëindigen­", voegt Het Nieuwsblad er nog aan toe.

Opstart in maart?

Er ligt nog een plan op tafel waarbij de trainingen op 14 februari opnieuw zouden mogen plaatsvinden en de competitie zou worden hervat in het weekend van 13-14 maart. De vraag is hoe realistisch dat scenario is.

"Het management huivert ervoor nu al een punt achter het seizoen te zetten, want dat betekent nog eens vijf tot zes maanden zonder amateurvoetbal", besluit Het Nieuwsblad.

Update 12/01 - 14:55

Voorlopig wordt het seizoen in de amateurcompetities nog niet stopgezet. Opstarten op 14 februari is onmogelijk, maar de crisiscel - met vertegenwoordigers van de Belgische Voetbalbond, de amateurvleugels, de Pro League en de politiek - heeft beslist dat het nog te vroeg is om de stekker er definitief uit te trekken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens HLN is er echter weinig hoop voor amateurvoetballers. De kans is en blijft immers erg groot dat er binnenkort een kruis wordt gemaakt over het lopende seizoen. In dat scenario zullen er geen teams promoveren of degraderen.

Poll: Vind jij dat het seizoen in de amateurreeksen definitief moet worden stopgezet?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024