'Marc Coucke verrast iederéén met buitenlandse investeerder bij Anderlecht'

'Marc Coucke verrast iederéén met buitenlandse investeerder bij Anderlecht'
Dinsdag 12 januari 2021 - 08:00   I   door Redactie

Het ziet er steeds meer naar uit dat er nog eens verschuivingen gaan plaatsvinden binnen RSC Anderlecht. Eigenaar Marc Coucke zou iedereen willen verrassen met de komst van een buitenlandse investeerder.

De voorbije jaren benadrukte men bij Anderlecht steevast dat het niet de bedoeling was om buitenlandse investeerders toe te laten in de club. Nu lijkt het echter van moeten te zijn, want anders dreigt RSCA pas écht in de problemen te komen.

Schuldenberg

"Anderlecht werkt nog altijd aan een financieel herstelplan om de schuldenberg van zo'n 100 miljoen euro af te bouwen. Daarbij valt niet uit te sluiten dat een buitenlandse investeerder vers geld in de club pompt. Niet evident, maar de aandeelhouders bekijken alle opties", schrijft Het Nieuwsblad.

"Een denkpiste is dat eigenaar Marc Coucke aandelen bij creëert door schulden om te zetten en dat die aandelen dan worden gekocht door een buitenlandse investeerder", zo verduidelijkt de krant.

(Lees verder onder de foto)

Nieuwe machtsverhoudingen

Ideaal zou de intrede van een buitenlandse investeerder niet zijn. Het spreekt voor zich dat er dan opnieuw verschuivingen zouden plaatsvinden. "RSCA zou dan gedirigeerd worden door drie partijen: Coucke, de buitenlandse groep en de B-aandeelhouders."

"De machtsverhoudingen moeten dan herbekeken worden", voegt Het Nieuwsblad er nog aan toe."Volgens sommige bestuurders is dit de enige oplossing, anderen zijn dan weer gekant tegen buitenlandse inmenging."

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Vind jij dat Anderlecht een buitenlandse investeerder mag toelaten?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024