Zware klap voor Belgische topclubs: "Carrière Izquierdo voorbij"

Zware klap voor Belgische topclubs:
Maandag 28 december 2020 - 15:00   I   door Redactie

Het ziet er niet naar uit dat José Izquierdo nog zal terugkeren naar de Jupiler Pro League. De Colombiaan is opnieuw geblesseerd en er wordt zelfs rekening mee gehouden dat zijn carrière voorbij is.

Anderhalf jaar al staat José Izquierdo (28) bij Brighton aan de kant. En net nu hij na een zware knieblessure eindelijk zijn comeback leek te kunnen maken, is er een nieuwe tegenslag. De ex-Gouden Schoen had al een paar wedstrijden bij de beloften achter de rug, maar liep een hamstringblessure op en is weer een tijdje out.

Op zich is dat geen zware blessure, maar na zijn ellenlange revalidatieproces noemde Brighton-trainer Graham Potter het in de krant 'The Argus' letterlijk "Een nachtmerrie". En die nachtmerrie zou helaas nog erger kunnen worden. In de Engelse pers wordt immers de vergelijking gemaakt met Micah Richards.

Alarmerend

En dat is allerminst geruststellend. Richards, 28-voudig international en verdediger bij Manchester City en Aston Villa, had krek dezelfde problemen aan de knie als Izquierdo. En zag zijn carrière daardoor op 31-jarige leeftijd beëindigd. Omdat de gelijkenissen alarmerend zijn, wordt gevreesd dat ook de carrière van Izquierdo wel eens voorbij zou kunnen zijn.

En dat is een zware klap voor de Belgische topclubs. Zowel Anderlecht, Antwerp als AA Gent hadden immers hun oog laten vallen op de gewezen flankaanvaller van Club Brugge. Nog slechter nieuws voor 'Joske' is dat hij komende zomer einde contract is. Een einde in mineur?

Poll: Had Izquierdo nooit naar Engeland mogen vertrekken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Brighton  I  Manchester City  I  Aston Villa

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024