Pep Guardiola verklaart waarom Kompany niet speelt (en het is niet wegens een blessure)

Pep Guardiola verklaart waarom Kompany niet speelt (en het is niet wegens een blessure)
Maandag 13 februari 2017 - 17:50   I  

Na zijn blessure is Vincent Kompany alweer enkele weken fit. Toch kan hij niet op veel speeltijd rekenen. Om hem te sparen, denken velen, maar Pep Guardiola ontkent dat.

Vorig weekend kwam hij niet in actie tegen Swansea. "Niet omwille van zijn blessuregeschiedenis, ik denk dat hij nu fit is", vertelde Guardiola vandaag op zijn persconferentie. "Ik ben zo blij, hij heeft gedurende drie à vier weken kunnen trainen."

Hij liet Kompany niet spelen omdat hij de voorkeur gaf aan Kolarov en Stones. Die hebben immers meer kwaliteiten aan de bal, vindt Guardiola. "De reden dat hij niet speelde tegen Swansea, was, zoals ook het geval was met Otamendi, omdat we weten dat Fernando Llorente een spits is maar dat die Yaya Touré zou dekken. Onze centrale verdedigers zouden dus veel vrijheid met de bal hebben en we hadden twee jongens nodig die kunnen opbouwen."

Kompany is dus geen certitude meer bij City, zelfs als hij fit is. Toch rekent Guardiola nog op hem. "Ik ben zo blij dat hij terug is, want ik weet hoe goed hij kan spelen en natuurlijk gaan we hem gebruiken tijdens enkele speciale wedstrijden."

TAGS  I  vincent kompany  I   pep guardiola  I   manchester city

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024