'Driedubbel voordeel: daarom gaat Club doorstoten in de Europa League'

'Driedubbel voordeel: daarom gaat Club doorstoten in de Europa League'
Maandag 14 december 2020 - 21:00   I   door Redactie

Neen, het is niet de meest sexy tegenstander die Club kon loten in de 16ste finales van de Europa League, maar als je sportieve ambities hebt, moet je blij zijn met Dinamo Kiev. Vooral hierom.

In Oekraïne ligt de competitie door het strenge weer maar liefst twee maanden stil, qua winterstop kan dat tellen. Concreet hervat Dynamo pas op 13 februari, terwijl de heenmatch in Kiev al op 18 februari gepland staat. Dat betekent dat de Oekraïeners amper matchritme in de benen zullen hebben. 

En dat kan toch een serieuze rol gaan spelen. Zeker gezien de Bruggelingen zelf al begin januari hervatten met een bekermatch tegen Olsa Brakel. Meer dan een maand om na een weliswaar ultrakorte winterstop opnieuw in het ritme te komen. Een voordeel dus.

Thuisvoordeel

Bovendien zijn ze in Brugge maar wat blij dat ze de terugmatch op eigen veld mogen afwerken. Altijd handig om een eventuele scheve situatie thuis recht te zetten. Zelfs al riskeren er in deze coronatijden weinig of geen supporters toegelaten te worden. Dubbel voordeel dus.

Goede herinneringen

Daarnaast houden de spelers goede herinneringen over aan de vorige confrontatie. Vorig seizoen schakelde blauw-zwart Dinamo Kiev uit in de Champions League-voorronde na een 1-0 thuis en 3-3 uit. Zoiets blijft bij de verliezer altijd in het geheugen hangen. Driedubbel voordeel dus.
 

Poll: Zal Club Dinamo Kiev opnieuw uitschakelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024