Belgische toptransfer krijgt wat over zich heen: "Te dik en niet genoeg discipline"

Belgische toptransfer krijgt wat over zich heen:
Vrijdag 11 december 2020 - 10:00   I   door Redactie

De grote vraag voor Anderlecht en Club Brugge na het verrassende nieuws dat KV Mechelen Aster Vranckx voor 8 miljoen naar Wolfsburg laat gaan: 'Waarom hebben jullie zijn talent nooit opgepikt?' Hieronder het antwoord.

Het Laatste Nieuws ging op zoek naar die reden en kwam bij enkele straffe uitspraken uit. Zo zegt een Anderlecht-scout die tegelijkertijd ook bij Vranckx' toenmalige club Woluwe Zaventem aan de slag was, dat hij de 12-jarige middenvelder nooit bij paars-wit heeft aanbevolen. "Aster stond te zwaar. Hij lette niet op zijn voeding en fysiek kon hij niet mee."

Maar ook op andere vlakken zat het niet goed bij de jong Vranckx. "Hij had het moeilijk met een coach die op discipline hamerde. Hij kwam geregeld te laat - Door zijn thuissituatie raakte hij moeilijk op tijd op de club. Het zag er niet naar uit dat hij ooit prof zou worden."

Ommekeer

En toch is Vranckx uitgegroeid tot een voorbeeldige speler, met als resultaat dus een miljoenentransfer naar Wolfsburg volgend seizoen. "Aster heeft enkele jaren geleden na zijn overgang naar KV Mechelen zijn mentaliteit volledig omgegooid. De klik gemaakt. Deze transfer heeft hij volledig aan zichzelf te danken." 

Poll: Moet er meer geduld geoefend worden met jonge talenten die nog niet rijp zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  Wolfsburg

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024