Pijnlijk: Club en Anderlecht grijpen naast grootste talent uit Jupiler Pro League

Pijnlijk: Club en Anderlecht grijpen naast grootste talent uit Jupiler Pro League
Woensdag 09 december 2020 - 17:00   I   door Redactie

Zowel Club Brugge als Anderlecht zetten de voorbije jaren steeds meer in op jonge talenten om hun kern te versterken. Daarbij schuimen ze vooral de buitenlandse markt af, omdat Belgische jongeren amper nog te betalen zijn.

Een mooi voorbeeld daarvan is KV Mechelen-speler Aster Vranckx. Na zijn opvallende debuut waarbij de 18-jarige middenvelder zijn vele kwaliteiten bevestigde, hadden ook Club en Anderlecht hun oog laten vallen op Vranckx. Maar zij grijpen nu naast een transfer. Vranckx trekt volgend jaar naar Wolfsburg, maar doet wel nog het seizoen uit bij Malinwa.

Wolfsburg toonde al langer concrete interesse in Vranckx. Afgelopen zomer bood het nog zes miljoen euro voor de jonge middenvelder. Te weinig voor KV Mechelen, maar nu Wolfsburg volgens Het Laatste Nieuws met acht miljoen euro plus bonussen en ook nog een doorverkooppercentage over de brug kwam, kon het bestuur niet meer weigeren. 

Recordtransfer

Het totaalbedrag dat Malinwa zéker zal opstrijken voor Vranckx, overschrijdt de recordtransfer van Hassane Bandé, die in 2018 voor 8,25 miljoen naar Ajax trok. Niet slecht voor een speler die op een bepaald moment te boek stond als het grootste talent van de Jupiler Pro League

Poll: Is Vranckx die transfersom waard?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Wolfsburg

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024