Dit zegt buitenlandse pers over uitschakeling van Club Brugge in Champions League

Dit zegt buitenlandse pers over uitschakeling van Club Brugge in Champions League
Woensdag 09 december 2020 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft gestreden, maar is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Wat zegt de buitenlandse pers over de exit van blauw-zwart?

Voetbal International: “Club Brugge akelig dicht bij Champions League-stunt in Rome”

Bij Voetbal International heeft men zoals gewoonlijk extra aandacht voor de Nederlanders van blauw-zwart. “Club Brugge is er dinsdagavond ondanks een goal en een assist van Ruud Vormer niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League”, schrijft VI. “Met tien man kwam de kampioen van België op bezoek bij Lazio nog wel akelig dicht in de buurt. Een plek in de Europa League is de troostprijs.”

L’Équipe: “Dapper, maar Club Brugge zal zich voor het hoofd kunnen slaan”

Club Brugge zal zich wel voor het hoofd kunnen slaan”, schrijft L’Équipe. “Zelfs met tien man pakten de Bruggelingen ei zo na nog de zege tegen Lazio. De mannen van Philippe Clement waren dapper, maar de dwarsligger hield Charles De Ketelaere in de allerlaatste seconden van de 2-3 en een bijhorende plek in de achtste finales van de Champions League.”

La Gazzetta dello Sport: “Bijna een vernedering voor Lazio

In Italië beseffen ze dat Lazio door het oog van de naald is gekropen tegen Club Brugge. “Lazio flirtte met de uitschakeling in de Champions League, maar het werd uiteindelijk toch de tweede ronde”, schrijft La Gazzetta dello Sport. “In de slotfase voorkwam de lat een vernedering voor Lazio. Het angstzweet brak de mannen van Inzaghi uit, maar uiteindelijk hielden ze stand.”

Marca: “Club Brugge was er dicht bij, maar de lat redde Lazio

Lazio heeft het zichzelf moeilijk gemaakt, maar staat voor het eerst sinds het seizoen 2000-2001 nog eens in de volgende ronde van het kampioenenbal. De rode kaart van Sobol besliste de wedstrijd. Na de 2-2 van Vanaken veranderde match toch opnieuw. Club Brugge had niets meer te verliezen en was in het slot zelfs nog dicht bij de 2-3. Maar de lat redde Reina, Inzaghi en Lazio.”

Poll: Verdiende Club Brugge het om door te stoten in de Champions League?

TAGS  I  Lazio  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024