Peter Vandenbempt haalt fors uit naar Anderlecht

Peter Vandenbempt haalt fors uit naar Anderlecht
Maandag 30 november 2020 - 12:30   I   door Redactie

De Clasico tussen Anderlecht en Standard was zondagavond niet om aan te gluren. Ook commentator Peter Vandenbempt is niet te spreken over wat beide teams serveerden op de grasmat van het Lotto Park.

"Deze topper was comateus, meer een Coronico dan een Clasico, in een soort akelige stilte", analyseert Vandenbempt bij Sporza. "Met 2 teams die geweldig hun best deden, daar niet van: hard gewerkt, goed verdedigd, maar zo verschrikkelijk slecht gevoetbald", haalt de commentator fors uit.

"Alsof ze voor het eerst in lange tijd weer tegen een bal trapten. Alsof ze opnieuw moesten leren passes geven, alsof ze nog nooit geleerd hadden wie wanneer best de bal kan krijgen. Of dat je om te scoren toch naar doel moet trappen."

Lege zakken

Vandenbempt ziet ook nog een oorzaak voor het slechte voetbal: de financiële problemen bij RSCA en Standard. "Het was armoe troef. Het was de Clasico van de lege zakken, een beetje zoals de clubkassen van die 2 traditionele clubs. De spelers op het veld kregen precies het publiek dat ze verdienen: geen dus."

Poll: Wie vond jij het zwakst spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024