Ibrahimovic wil uit FIFA 21 gehaald worden, EA Sports reageert

Ibrahimovic wil uit FIFA 21 gehaald worden, EA Sports reageert
Dinsdag 24 november 2020 - 15:30   I   door Redactie

Zlatan Ibrahimovic ligt overhoop met EA Sports, de game-ontwikkelaar van het razend populaire videospel FIFA 21. De Zweedse vedette van AC Milan vindt het maar niets dat zijn naam en gezicht worden gebruikt in FIFA.

“Wie gaf EA Sports toestemming om mijn naam en gezicht te gebruiken?”, voegt Zlatan zich maandag af op sociale media. “FIFPro? Ik ben me er niet van bewust dat ik lid ben van FIFPro. En zelfs al was dat het geval, dan heb ik de FIFA nooit toestemming gegeven om geld te verdienen op mijn kap.”

Ibrahimovic liet ook weten dat hij de zaak zou uitspitten. Al maken ze zich bij EA Sports bitter weinig zorgen. “FIFA is het toonaangevende voetbalspel in de wereld. Om ieder jaar voor een zo realistisch mogelijke ervaring te zorgen, werken we samen met verschillende competities, teams en spelers om gelijkenissen met spelers in het spel te verwerken.”

Deal met FIFPro én Milan

EA Sports benadrukt dat het een samenwerking heeft met FIFPro, de globale vertegenwoordiger van professionele voetballers. En EA heeft ook een individuele deal met AC Milan, waardoor het automatisch ook beschikt over de rechten om de naam en het gezicht van Ibrahimovic te gebruiken. Het lijkt er dus op dat Ibracadabra weinig kan beginnen tegen de gamegigant.

Poll: Speel jij FIFA 21?

TAGS  I  AC Milan  I  FIFA 21

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024