Simon Mignolet na storm van kritiek: “Daarom vertrok ik bij Rode Duivels”

Simon Mignolet na storm van kritiek: “Daarom vertrok ik bij Rode Duivels”
Dinsdag 24 november 2020 - 12:30   I   door Redactie

Simon Mignolet zorgde tijdens de voorbije interlandbreak voor flink wat ophef. Zonder dat het zijn bedoeling was weliswaar. Mignolet kreeg rust bij de Rode Duivels, maar dat stuitte op flink wat negatieve reacties en kritiek.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws komt Mignolet nog eens terug op het voorval. "Je zou eens moeten weten hoeveel cynische reacties ik heb gekregen. 'Neem het er maar eens goed van, hé.' Dat soort berichtjes. Ach, het is allemaal een beetje uit zijn context getrokken, omdat de bond het zo communiceerde."

"Eigenlijk heb ik niets anders gedaan dan de spelers die zich twee dagen later hebben gemeld in Tubeke. Dit was bovendien al tijdens de vorige interlandperiode afgesproken, omdat ik toen tegen Ivoorkust, Engeland én IJsland speelde", verduidelijkt Mignolet. "Nu, het was welgekomen, hoor. Even de gas van het pedaal kunnen nemen. Een paar dagen niet aan voetbal hoeven te denken. Eens een normale week, met wat tijd voor mijn gezin."

"Ik stond paraat"

"We hebben die beslissing in overleg genomen", benadrukt de doelman van Club nog. "Op voorwaarde dat de bondscoach er achter stond. 'Geniet ervan', zei hij. Daarom apprecieer ik hem ook zo - ik word graag op dezelfde manier behandeld zoals ik anderen behandel. Eerlijk, fair en met respect."

"Het was bovendien het ideale moment voor wat extra rust, want Thibaut (Courtois, red.) was fit. Anders was ik wel bij de groep gebleven. Ik stond zelfs paraat om tegen Denemarken opnieuw aan te sluiten, mocht er iemand ziek zijn geworden."

Poll: Begrijp jij dat Mignolet rust kreeg?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024