Wordt Jupiler Pro League per direct stopgezet? “Dit vormt een groot gevaar”

Wordt Jupiler Pro League per direct stopgezet? “Dit vormt een groot gevaar”
Donderdag 19 november 2020 - 14:00   I   door Redactie

Het coronavirus houdt ons land nog steeds in een serieuze wurggreep. Het leven zoals we het vóór deze pandemie gewoon waren, is ver weg. Het voetbal op het hoogste niveau gaat echter gewoon door. Maar is dat wel verantwoord?

Nathan Carpentier, die doctoreert in de chemie, vindt dat de competitie zo snel mogelijk moet worden stilgelegd. Dat schrijft hij in een column in Sport/Voetbalmagazine. “Voetballers vormen een even groot gevaar in de verspreiding van het virus dan de rest van de bevolking”, zegt Carpentier.

“In het begin was er nog commotie om het feit dat voetballers elkaar in de armen vlogen na een doelpunt, iets dat blijkbaar niet te vermijden is, maar tegenwoordig kraait er geen haan meer naar. Feit blijft wel dat ze elkaar kunnen besmetten tijdens wedstrijden en daarna ook hun familie, omgeving enzovoort”, voegt Carpentier er nog aan toe.

"Staak alstublieft de competitie"

Hij doet dan ook een duidelijke oproep: “Alstublieft, trek uw conclusies. Voetbal zonder supporters is voetbal zonder beleving. Het is in deze tijden niet meer te verantwoorden, zowel ethisch als qua amusement. Staak alstublieft de competitie tot de situatie het weer toelaat. Tot de voetbalsupporter weer live van het voetbal kan genieten.”

Poll: Vind jij dat de competitie moet worden stopgezet?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal

donderdag 30 maart 2023

woensdag 29 maart 2023

dinsdag 28 maart 2023