Nieuw wonderkind bij RSCA: “Hij is ongelofelijk goed. Barcelona wil hem”

Nieuw wonderkind bij RSCA: “Hij is ongelofelijk goed. Barcelona wil hem”
Donderdag 19 november 2020 - 13:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht bracht in de voorbije jaren al enkele topspelers voort uit zijn eigen jeugdopleiding. Nu wordt er alweer een nieuwe diamant geslepen: Rayane Bounida (14).

Urbain Haesaert, ex-scout van Anderlecht en tegenwoordig werkzaam bij Ajax, geraakt haast niet uitgepraat over Bounida. Haesaert is één van de allerbesten in het wereldje als het aankomt op scouting en weet dus waarover hij praat. “Bounida is een Europese topper. Rayane is een ongelofelijk goeie speler. Hij beschikt over alle kwaliteiten die nodig zijn om het te maken.”

“Bounida ziet het, loopt zich altijd vrij, heeft een perfecte aanname, is tweevoetig, heeft een actie en een korte draaibeweging en speelt ook nog eens snel in als dat mogelijk is. Hij gaat niet dribbelen om te dribbelen. Hij is technisch én tactisch sterk sterk en bovendien scoort die jongen ook nog eens vlot.”

Chelsea, Barcelona, ...

“Rayane is wel wat klein. Hij zal nooit een grote en sterke spits worden, maar het is een ongelofelijk waardevolle speler. Of ik hem niet graag naar Ajax zou willen halen? Natuurlijk, wie niet? Ook Barcelona, Chelsea en de ploegen uit Manchester willen hem. En bij Anderlecht weten ze dat, hoor”, besluit Haesaert.

Poll: Denk jij dat Bounida de absolute top zal bereiken?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024