Vanhaezebrouck: "Rode Duivels verdienen niet om eerste te staan op FIFA-ranking"

Vanhaezebrouck:
Woensdag 18 november 2020 - 14:00   I   door Redactie

De Rode Duivels staan al een hele tijd eerste op de FIFA-ranking. Hein Vanhaezebrouck vindt dat echter onterecht. De Belgen spelen immers tegen te weinig toplanden, zo stelt hij.

"We moeten positief zijn, maar dat wil niet zeggen dat we geen opbouwende kritiek mogen geven en de dingen niet mogen zeggen zoals ze zijn. Zo heb ik eens opgezocht hoeveel van die vijftig interlands de Rode Duivels tegen landen uit de top 20 van de FIFA-ranking hebben gespeeld. Dat waren er amper veertien, wat heel weinig is als je vergelijkt met de andere grote landen. Frankrijk, Italië en Spanje speelden in diezelfde periode 24 interlands tegen de top 20-landen, Engeland 23, Duitsland en Portugal 22, Nederland zelfs 27 - bijna het dubbele van België dus", benadrukt Vanhaezebrouck.

Lucky lotingen

"Dat is meteen ook de enige reden waarom ons land nog altijd nummer één is op die ranking, wat in feite onterecht is. Hadden we evenveel topmatchen gespeeld als de concurrentie, dan waren we die eerste plaats wellicht kwijt. Want van de veertien topmatchen onder Martinez wonnen we er maar zes. Dat wij zoveel kleine wedstrijden spelen, kan je Martinez natuurlijk niet verwijten. Dat heeft voor een groot stuk te maken met lucky lotingen."

Poll: Heeft Hein gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024