Jupiler Pro League grijpt mogelijk erg drastisch in door coronavirus

Jupiler Pro League grijpt mogelijk erg drastisch in door coronavirus
Zaterdag 24 oktober 2020 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge speelt komende week tegen KV Mechelen en het is hoogst twijfelachtig dat Mechelen dan plots een pak minder coronagevallen zal hebben. De kans is dus groot dat deze wedstrijd uitgesteld moet worden. Wat gebeurt er met Europees spelende clubs die hun matchen zien uitgesteld worden?

Voor pakweg Waasland-Beveren of Cercle Brugge hoeft dit niet zo'n groot probleem te zijn. Zij kunnen hun wedstrijd op dinsdag of woensdag zelfs om 16 uur inhalen. Er mag toch geen publiek worden toegelaten, dus er kunnen geen toeschouwers komen. Voor Europees spelende clubs ligt het moeilijker. Hun kalender is al overvol.

Het Nieuwsblad schrijft: "Voor inhaalwedstrijden zijn nog twee slots voorzien: het weekend van 8-9-10 januari en midweek op 12-13-14 januari. Dat zou wel een ingekorte of zelfs geen winterstop inhouden voor de clubs die met die Europese wedstrijden sowieso al een zwaar programma achter de kiezen hebben. Als er nog een heleboel uitgestelde wedstrijden volgen, kunnen ook de play-offs afgeschaft worden. Dan eindigt de competitie gewoon na 34 speeldagen. Dat is reglementair vastgelegd."

Poll: Zou jij de play-offs afschaffen dit seizoen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp  I  KV Mechelen

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024