Jan Mulder heeft nieuws: "Hij keert terug als coach van Anderlecht"

Jan Mulder heeft nieuws:
Vrijdag 23 oktober 2020 - 16:00   I   door Redactie

Romelu Lukaku gaf al aan dat hij op een dag terugkeert naar Anderlecht. Volgens clubicoon Jan Mulder zal dat niet als speler zijn, maar wel als trainer. Mulder sprak eerder met Lukaku.

" Spitsen hebben niet zo’n interesse in tactiek", zegt Mulder. “Maar Lukaku, die verdiept zich wél in dat soort dingen. Toen ik hem twee weken geleden sprak voor VTM, vertelde Lukaku mij dat hij op een dag wil terugkeren naar Anderlecht – hij méénde het. Denk maar niet dat hij terugkeert als speler. Wél als trainer!”

Niet belangrijk

"Ik heb ook nooit begrepen waarom journalisten de trainer de belangrijkste figuur van de ploeg vonden. Dat was ik toch? Of Van Himst. De realiteit dwingt mij tot dit soort scepsis. Dat Zidane, Pirlo, Kompany... van de ene dag op de andere van het veld kunnen stappen en trainer worden, bewijst dat hét niets voorstelt. Ik zou het dolgraag anders zeggen – en beweren dat het wél belangrijk is –, maar het ís niet zo", stelt Mulder.

"Ik heb altijd gedacht dat een trainer moest weten hoe je omgaat met een kleedkamer, je moet enig organisatorisch talent hebben, je moet zelfs ietwat medisch onderlegd zijn... Maar dan zie ik dat een profvoetballer de volgende dag ineens een trainerspak kan aantrekken. Ach...", besluit de analist.

Poll: Zou jij Lukaku graag eerst nog als speler zien terugkeren?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024