Vandenhaute: "Immense spanning tussen hem en Kompany bij RSCA"

Vandenhaute:
Zaterdag 17 oktober 2020 - 09:30   I   door Redactie

Wouter Vandenhaute, de voorzitter van Anderlecht, geeft toe dat er grote spanningen waren tussen Frankie Vercauteren en Vincent Kompany. Uiteindelijk zou Kompany de hoofdcoach worden en vertrok Vercauteren.

"De spanning was immens. Ze hebben dat lang verborgen gehouden, wat me ontgoochelde. We hebben nadien samengezeten, ik wil niet in detail gaan, maar ik ervoer dat het serieus scheef zat. Dan ben ik met Vincent gaan babbelen. En heb hem gezegd dat hij een keuze moest maken. 'Ofwel ben je speler, ofwel trainer, maar dan moet je all-in gaan. Ga je voor dat laatste, dan speel je geen Europees Kampioenschap én gaan we onderhandelen over een nieuw contract aan lagere voorwaarden.' Vincent heeft niet meer getwijfeld. Zo is 't gegaan", zegt Vandenhaute in Het Laatste Nieuws.

Zo moest Vandenhaute aan zijn goeie vriend Vercauteren gaan vertellen dat het stopte. "Dat was niet echt heel leuk. Ik blijf hem een van de beste trainers vinden. Mijn houding ten opzichte van Frankie is niet veranderd. Ik geloof niet voor honderd, wel voor tweehonderd procent in Vincent. Hij krijgt van ons alle steun. Vincent heeft de wil om een toptrainer te worden. Hij moet nog vooruitgang boeken - da's logisch, gezien zijn leeftijd -, maar hij is zo leergierig."

Poll: Vind jij Kompany een betere coach dan Vercauteren?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024