Marc Coucke met rug tegen de muur bij Anderlecht: "Het geld was toen al op"

Marc Coucke met rug tegen de muur bij Anderlecht:
Donderdag 15 oktober 2020 - 15:00   I   door Redactie

Het gaat niet goed met RSC Anderlecht. Het is knokken voor de Brusselse club om overeind te blijven. De financiële problemen lijken immers alsmaar erger te worden.

Dezer dagen zijn er problemen tussen eigenaar Marc Coucke en de minderheidsaandeelhouders bij RSCA. Coucke wil een nieuwe kapitaalsverhoging doorvoeren, maar niet iedereen wil hem volgen. De minderheidsaandeelhouders zijn niet vergeten dat ze in een recent verleden al zwaar hebben geïnvesteerd in paars-wit. En zo staat Coucke met de rug tegen de muur.

Flink dokken

Sport/Voetbalmagazine merkt op dat er kort na de overname van Coucke al zware financiële problemen waren. "Dat de investeerders pas nu hun mond opendoen, klopt niet, zeggen interne bronnen. Een paar maanden na de overname was het geld al op en volgde de eerste kapitaalsverhoging waarvoor alle aandeelhouders flink moesten dokken", schrijft het weekblad.

"Toen Luc Devroe vervolgens een aantal spelers haalde van wie de meeste leden van de raad van bestuur niets wisten, protesteerden die aandeelhouders al eens, en werd er gevraagd om op zijn minst inspraak in die zaken te krijgen", besluit Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Denk jij dat Coucke de problemen binnen Anderlecht kan oplossen?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024