KV Mechelen moet mogelijk verplicht degraderen

KV Mechelen moet mogelijk verplicht degraderen
Woensdag 14 oktober 2020 - 09:00   I   door Redactie

Dieter Penninckx, de hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, moet nog zeker twee weken in de cel blijven. Er werd ook bewarend beslag gelegd op de aandelen van Penninckx in de N.V. Yellow-Red.

In het slechtste geval worden die aandelen pas vrijgegeven als er een uitspraak komt in het proces tegen Penninckx. Dat wil het huidige bestuur echter absoluut vermijden, zo weet Het Nieuwsblad.

De club probeert Penninckx te overtuigen om zijn aandelen te verkopen. Het moet daarbij evenwel omzichtig te werk gaan. Als voornaamste schuldeiser houdt Penninckx immers nog een belangrijke stok achter de deur, zo weet HNB: "Als de club zijn ­licentie voor volgend ­seizoen wil krijgen, dan ­hebben ze immers een handtekening nodig van de hoofdaandeelhouder met de ­garantie dat hij het bedrag dat de club hem verschuldigd is (ongeveer 7 miljoen euro) niet zal opeisen ­tijdens het seizoen 2021-2022."

Geen licentie zou betekenen dat KV Mechelen naar de amateurreeksen moet degraderen. Daar wil men in het Mechelse uiteraard niet aan denken.

Poll: Denk jij dat KV Mechelen hiermee zwaar in de problemen komt?

TAGS  I  KV Mechelen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024