Genk herpakt zich met knappe zege tegen Mechelen, Cyriel Dessers in de problemen

Zondag 20 september 2020 - 20:08   I   door Redactie

KRC Genk weet weer wat winnen is. Onder leiding van interim-coach Domenico Olivieri wonnen de Limburgers zondagavond met 3-1 van KV Mechelen.

In een onderhoudende eerste helft kwam Mechelen via een heel fraai uitgespeelde actie tussen Engvall en Shved op voorsprong. Lang kon KV echter niet genieten van zijn voorsprong. Luttele minuten later kopte Onuachu de 1-1 al tegen de touwen.

Diezelfde Onuachu had voor rust ook zijn tweede kunnen maken, maar raakte paal en lat. In de rebound van de rebound trof ook Oyen nog de paal. Halverwege hingen de bordjes dus nog in evenwicht.

De Camargo kopt mis, Onuachu kopt raak

Ook in de tweede helft ging het spel goed op en neer. Al werd het gaandeweg duidelijk dat Genk een pak efficiënter is. Op voorzet van Arteaga duwde Ito de 2-1 binnen. Na een heerlijke actie van Vanlerberghe kopte De Camargo de gelijkmaker op Vukovic in plaats van tegen de netten. Zo'n kansen mist de Braziliaanse Belg niet vaak.

Mechelen drong dus aan, maar kreeg wel het deksel op de neus. Aan de overkant kopte Onuachu de 3-1 binnen en zo bezorgde hij zijn team de drie punten. Cyriel Dessers bleef 90 minuten op de bank en heeft duidelijk een probleem. In het klassement klimt Genk naar plaats acht. Mechelen bengelt in de kelder van de Jupiler Pro League.

Poll: Denk jij dat KRC Genk dit seizoen de top 4 haalt?