Stef Wauters komt met opmerkelijke reactie na kritiek op Julie Van den Steen

Stef Wauters komt met opmerkelijke reactie na kritiek op Julie Van den Steen
Donderdag 10 september 2020 - 18:30   I   door Redactie

Julie Van den Steen kreeg afgelopen dinsdag veel kritiek te verduren van VTM-kijkers. Die vonden het maar niets dat Van den Steen in de studio zat voor de Nations League-wedstrijd tussen België en IJsland.

Nadat Van den Steen via Twitter al reageerde, bijt nu ook presentator Stef Wauters van zich af. "Het was net een heel mooi stukje televisie”, zegt Wauters in Het Nieuwsblad. “Julie had een openhartig gesprek met Yannick Carrasco, onder meer over de ziekte van zijn grootvader. Normaal zijn voetbalspelers enorm gesloten, maar Julie deed Carrasco ontdooien. Zelfs Marc Degryse en Jan Mulder keken met open mond toe.”

Tijdens de uitzending vroeg Wauters ook aan Van den Steen op welke Rode Duivel ze een oogje heeft. Al is dat een misverstand volgens de presentator. "Ik bedoelde welke speler ze liefst had geïnterviewd. Dat was Dries Mertens, maar hij moest last minute afzeggen. 100 boze mensen op Twitter zijn zoals één misnoegde fan in een vol Sportpaleis. Verwaarloosbaar. De commentaren die ik hoor – zowel binnen- als buitenshuis – zijn positief", benadrukt Wauters.

"Voetballiefhebber heeft niet te klagen"

Nochtans was er veel én hevige kritiek op de omkadering bij VTM. Bijvoorbeeld over het gebrek aan analyses tijdens de rust. "Maar voor en na de match gaven we meer dan 22 minuten analyse en interviews”, benadrukt Wauters. “Dan heeft de voetballiefhebber niet te klagen. Het klopt dat onze omkadering van voetbalwedstrijden er nu anders uitziet."

"De matchen van de Duivels tonen we op VTM, waar we op een breed publiek mikken. Bij Champions League-voetbal zorgt sportanker Maarten Breckx op VTM 2 voor diepgaandere analyses, op maat van diehard supporters. Bij VTM ligt het evenwicht dus anders. Het hele gezin moet meegenieten. Maar onze analisten krijgen nog steeds alle ruimte. Ik hoor zelfs dat ze het fijn vinden om eens in een lossere setting te werken", besluit Wauters.

Poll: Vind jij dat VTM voor een goede omkadering zorgt bij de matchen van de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  IJsland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024