Nicolas Lombaerts (35) maakt mogelijk straffe terugkeer in Jupiler Pro League

Nicolas Lombaerts (35) maakt mogelijk straffe terugkeer in Jupiler Pro League
Zaterdag 05 september 2020 - 09:00   I   door Redactie

Nicolas Lombaerts (35) hield het na afloop van het voorbije seizoen voor bekeken als voetballer. Toch zullen we Lombaerts snel weer terugzien in de voetbalwereld.

Lombaerts volgt een trainerscursus en wil hoofdcoach worden. Mogelijk zien we de gewezen Rode Duivel binnenkort dus in de Jupiler Pro League coachen. Het zou een straffe terugkeer zijn voor Lombaerts, die bij KV Oostende een vervelend einde van zijn spelerscarrière kende.

"Nu denk ik er meer en meer aan"

“Twee of drie jaar geleden had ik me het niet kunnen voorstellen dat ik ooit trainer zou worden. Nu denk ik er meer en meer aan”, steekt Lombaerts in een gesprek met La Capitale van wal.

“Zelf spelen mis ik niet, maar de sfeer in de kleedkamer des te meer. Ik bekijk veel wedstrijden, iets wat ik niet deed als speler. Ik bekijk de wedstrijden vooral vanuit een tactisch oogpunt. Dat interesseert me nu veel meer dan vroeger.”

Dromen van Zenit

“Ik hoop dat ik ooit trainer kan worden van Zenit Sint-Petersburg", gaat Lombaerts verder. "Ik heb alleszins al aan Sergej Semak (de huidige T1 van Zenit, nvdr.) gevraagd of ik hem in het kader van mijn trainersopleiding eens enkele weken mag volgen. Hij zei me dat dat geen probleem is. In de huidige omstandigheden mag ik voorlopig wel nog niet naar Rusland reizen.”

“Verder heb ik ook al contact gehad met Dick Advocaat en André Villas-Boas. En ook in België heb ik al contact gehad met clubs. Bij AA Gent is na de recente trainerswissel misschien niet meteen aan de orde, maar waarom niet?”, besluit Lombaerts.

Poll: Denk jij dat Lombaerts een goede hoofdtrainer zou zijn?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  KV Oostende  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024