Arsenal troeft Liverpool af en pakt na penalty's eerste prijs van het seizoen

Zaterdag 29 augustus 2020 - 19:50   I   door Redactie

Arsenal heeft met de Community Shield de eerste prijs van het Engelse voetbalseizoen op zak gestoken. Tegen Liverpool wonnen de Gunners na strafschoppen.

Liverpool was beter in de aanvangsfase, maar Arsenal kwam wel op voorsprong. Saka speelde Aubameyang aan en die maakte er na een knappe individuele actie 1-0 van. Arsenal nam helemaal over en Liverpool moest terug. Dat de Londenaren voor de rust slechts een keer konden scoren was aan Alisson Becker te danken.

Na de pauze groeide Liverpool weer in de wedstrijd. Martinez pakte uit met reddingen op pogingen van Firmino en Mané, maar die van Minamino ging wel binnen: 1-1. Geen verlengingen dus mocht iedereen zich opmaken voor strafschoppen. Daarin miste Rhian Brewster als enige, de Liverpool-aanvaller schoot op de lat. Arsenal mag zo een nieuwe trofee in de prijzenkast zetten.

Poll: Waar ziet u Arsenal dit seizoen eindigen?