Anderlecht zet scheve situatie recht in Oostende, maar stelt opnieuw teleur

Vrijdag 28 augustus 2020 - 22:42   I   door Redactie

KV Oostende en RSC Anderlecht hebben elkaar vrijdagavond in bedwang gehouden. KVO liep voor rust uit tot 2-0, maar met een schitterend doelpunt en een assist redde Adrien Trebel de bezoekers uit Brussel.

Anderlecht probeerde de match in handen te nemen, maar zakte al snel weer weg. Na elf minuten spelen liet paars-wit zich te makkelijk pakken. De goed gevolgde D'Haes kon een gelost schot in de rebound tegen de netten jagen.

Trebel scoort en laat scoren

Op het halfuur kreeg KVO een strafschop na hands van Kana en zorgde Gueye voor de 2-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de dubbele voorsprong. Trebel pakte uit met een klasseflits en schoot de bal heerlijk in de kruising: 2-1 aan de rust.

Kort na rust zette Anderlecht volledig orde op zaken. Slordig balverlies van Vandendriessche werd genadeloos afgestraft. Trebel zette Tau alleen voor doel en de Zuid-Afrikaan nam Hubert te grazen door de benen. De gelijkmaker was een feit.

Je voelde aan alles dat Anderlecht groeide, maar plots verviel de ploeg van Kompany in matig spel. Oostende bleef alles geven en hield uiteindelijk een punt vast. Een punt waar geen van beide teams echter veel mee opschiet.

1B

Seraing-Deinze 3-2

'31 0-1 Blondelle, 41' 0-2 Mertens, 50' 1-2 Gueye, 54' 2-2 Mikautadze, 90+3' Kilota 3-2.

Poll: Denk jij dat Anderlecht de top 4 haalt?

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht  I  Seraing  I  Deinze  I  sport  I  voetbal