Anderlecht zet sterke tweede helft neer en wint van tien kanaries

Anderlecht zet sterke tweede helft neer en wint van tien kanaries
Zondag 16 augustus 2020 - 20:05   I   door Redactie

Anderlecht heeft na het 2-2-gelijkspel tegen KV Mechelen weten aan te knopen met een overwinning tegen STVV. Een vroege rode kaart in de tweede helft voor de bezoekers hielp paars-wit een handje. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-1.

Frank Vercauteren koos voor enkele verrassingen in het basiselftal. El Hadj, Trebel en nieuwkomer Mykhaylichenko stonden in de basis. Bij STVV speelde Matsubara in de plek van Garcia. Het waren de Kanaries die fluks aan de partij begonnen, maar kansen leverde dat niet op. Anderlecht nam nadien het balbezit over iets te creëren.

In het slot van de eerste helft stond nieuwkomer Bogdan Mykhaylichenko op. De Oekraïner zette zelf de actie op en trapte de bal zeer fraai voorbij Steppe. 1-0 was ook meteen de ruststand. 

Rood STVV, Dimata scoort meteen

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor STVV. Sankhon ging op de enkel staan van Doku en werd terecht van het veld gestuurd. In de vrije trap die daarop volgde maakte Dimata er met een fraaie kopbal 2-0 van.

In het slot van de partij zorgde invaller Balongo nog voor de aansluitingstreffer. De spanning keerde even terug, maar die nam Percy Tau meteen weg. De Zuid-Afrikaan pakte uit met een klasseflits en maakte meteen zijn eerste voor paars-wit. Anderlecht pakt zo 4 op 6 en kan tevreden zijn met de competitiestart. 

Poll: Een verdiende zege voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  STVV

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024