Waasland-Beveren verrast en wint ruim in Kortrijk

Zondag 09 augustus 2020 - 22:38   I   door Redactie

Waasland-Beveren is aan het seizoen begonnen met een belangrijke en verrassende overwinning. De jongens van Nicky Hayen speelden de extrasportieve zorgen van de voorbije weken van zich af en boekten op het veld van KV Kortrijk een 1-3-overwinning.

Hoe goed KV Kortrijk ook uit de startblokken leek te schieten, na tien minuten spelen slikte het toch de 0-1. Waasland-Beveren kwam er goed uit op de counter en op aangeven van Albanese opende Heymans de score. Een koude douche voor Kortrijk, dat voor rust niet langszij kon komen.

Aan het begin van de tweede helft hingen de bordjes toch weer in evenwicht. Caufriez trok Mboyo tegen de grond in de grote rechthoek en de spits van Kortrijk zette de daaruitvolgende strafschop zelf om: 1-1.

Blunder van Jakubech breekt KVK zuur op

Kortrijk wilde op en over Waasland-Beveren gaan, maar deed zichzelf de das om. Jakubech verkeek zich volledig op een knal van Koita en de bal verdween tegen de netten. Van een blunder gesproken!

Yves Vanderhaeghe stuurde zijn troepen naar voor, maar aanvallend was KVK te onmondig om nog iets te forceren. Integendeel: in blessuretijd maakte Heymans er nog 1-3 van. En zo pakt Waasland-Beveren meteen drie belangrijke punten.

Poll: Denk jij dat Waasland-Beveren zich dit seizoen gaat redden?