Onuachu en Dessers redden KRC Genk, 17-jarige Oyen maakt indruk

Zondag 09 augustus 2020 - 17:56   I   door Redactie

KRC Genk heeft zijn start van het nieuwe seizoen niet gemist. Aan de rust stond Zulte Waregem nog 1-0 voor na een kopbalgoal van Olivier Deschacht, maar na rust zette Genk de scheve situatie recht.

In een gelijkopgaande eerste helft was het lang wachten op het openingsdoelpunt. Op slag van rust lukte Deschacht de 1-0. Bij een hoekschop troefde hij Dessers af en kopte hij raak. Deschacht, die zijn 500ste wedstrijd in eerste klasse speelde, gaf zichzelf zo een mooi cadeau.

Onuachu & Dessers doen het

Na de pauze ging Genk op zoek naar de gelijkmaker. In het slot kregen de Limburgers wat ze zochten. Dessers zette zich goed door en uiteindelijk liftte Onuachu de bal binnen. Niet veel later stond het al 1-2: na hands van Pletinckx zette Dessers een penalty om.

Zulte Waregem zat door zijn beste krachten heen, maar Genk liet na om de tegenstander dood te knijpen. Dessers besloot naast nadat hij Bansen omspeelde, de kwiek ingevallen Oyen - hij maakte indruk - trof de lat en Ito raakte de paal nog. Maar het bleef bij 1-2.

Poll: Denk jij dat KRC Genk dit seizoen kampioen gaat worden?