Beerschot maakt gehakt van OH Leuven en verzekert zich van titel in 1B

Zondag 02 augustus 2020 - 20:53   I   door Redactie

Beerschot heeft zijn promotie naar de Jupiler Pro League wat extra glans gegeven. Beerschot ging zondag, in de return van de overbodige promotiefinale,  met 1-3 winnen op het veld van OH Leuven.

Op slag van rust zat Beerschot, dat vóór de coronabreak de heenmatch met 1-0 had gewonnen, plots op rozen. Een eigen doelpunt van Schuermans hielp de bezoekers uit Antwerpen aan een 0-1-voorsprong.

Na de pauze nam Beerschot verder afstand van OH Leuven. Tissoudali zorgde snel voor een dubbele voorsprong en op het uur werd het zelfs 0-3 via Noubissi. In de slotfase milderde Perbet nog, maar verder dan een eerredder kwam OHL niet.

Zwaar verdict

In blessuretijd legde Placca de 1-4-eindstand vast. Een zwaar verdict voor OHL, dat tijdens de match twee keer het doelhout raakte. Hoe dan ook spelen beide ploegen vanaf volgend weekend opnieuw in 1A.

Poll: Van wie verwacht jij het meest in 1A?