Killian Overmeire krijgt kans bij Club Brugge: "Ik kan een meerwaarde zijn"

Killian Overmeire krijgt kans bij Club Brugge:
Donderdag 23 juli 2020 - 15:30   I   door Redactie

Killian Overmeire (34) viel na het faillissement van Sporting Lokeren zonder ploeg. Hoewel de middenvelder tonnen ervaring heeft en nog steeds lijkt mee te kunnen op het hoogste niveau, blijft een nieuwe club voorlopig uit.

Overmeire kreeg ondertussen wel de kans om zijn conditie te onderhouden bij de beloften van Club Brugge. "Ik was het individueel trainen kotsbeu", vertelt Overmeire in Het Laatste Nieuws. "Ik trainde al drie, vier maanden op mezelf. En zo was ik op een dag weer op een veldje hier in de buurt potjes aan 't uitzetten. Tot ik plots dacht: 'Wat sta ik hier nu eigenlijk te doen?' Ik heb m'n potjes weer ingepakt, ben naar huis gereden en heb gebeld met mijn manager dat het zo niet verder kon."

"Ik ben héél dankbaar dat Club Brugge deze reddingsboei gooide"

"Ik wou mijn conditie in groep onderhouden, ergens échte trainingen doen. Ik ben héél dankbaar dat Club Brugge deze reddingsboei gooide, want evident is het niet, niet iedereen kan zomaar aankloppen en meetrainen. De manier waarop ze me ontvingen en helpen: chapeau. En ja, ik train nu bij jonge gasten, maar da's niet erg. Zij helpen mij en ik hen."

"Dat ik dit wil doen, toont ook mijn honger", gaat Overmeire verder. "Ik wil niet stoppen met profvoetbal zoals het nu geëindigd is, met heel die toestand bij Lokeren. Ik geloof absoluut in mezelf en dat ik nog één of twee goede jaren in me heb. Om dan daarna zélf te beslissen dat het genoeg is geweest. Dat ik te oud of te duur zou zijn, is allemaal zever."

(Lees verder onder de foto)

"Te oud of te duur? Zever. Dat ze eerst eens práten met me"

"Dat ze eerst eens práten met me. Een geïnteresseerde ploeg meldde me doodleuk dat ik niet binnen hun budget zou passen, zonder dat er één woord over het financiële was gevallen. Tja... En leeftijd? Ja, ik ben niet meer piepjong, en een ploeg gaat geen winst meer pakken op mij. Da's waar. Maar je krijgt wél een speler die een meerwaarde kan betekenen."

Overmeire is er zeker van dat hij tal van ploegen in 1A nog iets kan bijbrengen. "Leeftijd is maar een getal, ik ben fit, voel me goed. Ik train nu in teamverband, waardoor ik geen gigantische achterstand opbouw en niet vanaf nul moet beginnen. Ik heb me ook altijd op en top verzorgd. Meerdere ploegen gaan resoluut voor jong, maar wat is er mis met wat ervaring?"

"Dan is de kans groot dat ik stop"

"Ik geloof er absoluut in dat ik een profploeg nog iets kan bijbrengen. Anders zou ik zoveel moeite ook niet meer doen. Als er over x-aantal weken nog niks is, is de kans groot dat ik de eer aan mezelf hou en er dan toch mee stop. Maar ik wacht nog even, ik heb nog eventjes geduld."

Poll: Vind jij dat Overmeire een nieuwe kans in 1A verdient?

TAGS  I  Club Brugge  I  Lokeren

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024