KRC Genk speelt gelijk na leuke pot voetbal, Dessers scoort tegen ex-club

Woensdag 22 juli 2020 - 17:50   I   door Redactie

KRC Genk is bezig aan een uiterst succesvolle voorbereiding. Na vlotte zeges tegen Union en Excelsior speelde het nu 3-3-gelijk tegen de Nederlandse subtopper FC Utrecht. Cyriel Dessers scoorde de gelijkmaker in de eerste helft tegen zijn ex-club.

Hannes Wolf begon aan de eerste helft met een eerste type-elftal. Zo stonden onder meer Joakim Maehle, Patrik Hrosovsky, Theo Bongonda en Cyriel Dessers aan de aftrap. Danny Vukovic liet de wedstrijd aan zich voorbijgaan. Verder kregen ook Cuesta en Lucumi de voorkeur boven Dewaest.

De Limburgers begonnen beter aan de wedstrijd en drukten Utrecht in de openingsminuten tegen het eigen doel. De Nederlanders herpakten zich wel en kwam op voorsprong via Gyrano Kerk, net voor de rust maakte Cyriel Dessers -die voordien al dicht bij een doelpunt was- gelijk.

Utrecht komt 2 keer terug

In de tweede helft bracht Hannes Wolf een nieuw elftal tussen de lijnen, enkel doelman Vandevoordt bleef staan. Net voorbij het uur kwam Genk op voorsprong. Borges werd door Klaiber tegen de grond gewerkt, Onuachu zette de strafschop om. Utrecht kwam wel nog via een owngoal van Adewoye op gelijke hoogte, maar Genk zette snel weer orde op zaken. Luca Oyen maakte er 2-3 van en leek daarmee de wedstrijd te beslissen.

In het slot maakte Utrecht toch weer gelijk. De Norre haalde Arweiler neer en ook de Nederlanders kregen een strafschop. Gustafson zette feilloos om: 3-3. Geen nieuwe overwinning dus voor Genk dat op zaterdag 25 juli een nieuwe oefenwedstrijd tegen AZ Alkmaar zal afwerken.

Poll: Zal KRC Genk de voornaamste uitdager van Club Brugge en AA Gent zijn?

TAGS  I  KRC Genk  I  FC Utrecht  I  Union Saint-Gilloise  I  Excelsior Rotterdam  I  AZ Alkmaar