Juventus dankt Ronaldo opnieuw en zet reuzenstap richting nieuwe landstitel

Maandag 20 juli 2020 - 23:40   I   door Redactie

Juventus staat op het punt om zich een negende keer op rij tot Italiaans landskampioen te kronen. Na een flauwe 2 op 9 kwam seizoensrevelatie Lazio Roma op bezoek, maar Juve knoopte dankzij 2 doelpunten van Ronaldo toch weer aan met de overwinning.

Lazio moest het op bezoek bij Juventus doen zonder creatief brein Luis Alberto. De Romeinen hadden het erg moeilijk zonder de Spaanse middenvelder en konden de bal zelden bijhouden. Juve raakte via Alex Sandro een eerste keer het doelhout na 10 minuten. Lazio had wel net voor de rust bijna het openingsdoelpunt beet. Immobile haalde heerlijk uit, maar raakte de binnenkant van de paal.

De Oude Dame kreeg na de rust zomaar een dubbele voorsprong cadeau. Eerst was er een hele lichte strafschop na hands van Bastos, uiteraard omgezet door Ronaldo. Even later was de Portugese sterspeler daar opnieuw. Dybala kreeg de bal zomaar cadeau van Luiz Felipe en mocht alleen op Strakosha af. Ronaldo schoof de bal makkelijk in het lege doel. Immobile maakte er vanaf de penaltystip nog wel 2-1 van, maar dichter kwam Lazio niet meer.

Titel zo goed als binnen

Met deze cruciale zege heeft Juve nu een voorsprong van 8 punten op eerste achtervolger Inter Milaan. Op 26 juli kunnen Ronaldo en co. kampioen spelen thuis tegen Sampdoria.

Poll: Is de titel binnen voor Juventus?