Thibaut Courtois en Eden Hazard veroveren landstitel met Real Madrid

Thibaut Courtois en Eden Hazard veroveren landstitel met Real Madrid
Donderdag 16 juli 2020 - 22:59   I   door Redactie

Real Madrid heeft zich donderdagavond tot kampioen van Spanje gekroond. De ploeg van Zinédine Zidane haalde het met 2-1 van Villarreal, dankzij twee doelpunten van Karim Benzema.

Real Madrid, met Thibaut Courtois én Eden Hazard in de basis, begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na een halfuur spelen resulteerde dat in het openingsdoelpunt van Benzema. Op aangeven van Luka Modric zorgde de Fransman voor de 1-0.

Penalty gaat de mist in

Na rust was het wachten tot de mee opgerukte Sergio Ramos een penalty uitlokte. Ramos ging zelf achter de bal staan, maar legde het leer verrassend opzij naar Benzema. Die werkte af, maar stond te snel in de box en dus werd de goal afgekeurd.

In tweede instantie ging Benzema meteen achter de bal staan. De Fransman faalde niet en zette de 2-0 op het scorebord. Via Iborra werd het nog even spannend, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet meer.

Ultieme reflex Courtois

Mede door Courtois, want die pakte in het slot nog uit met een ultieme reflex. Courtois en Hazard vieren zo hun eerste landstitel met Real Madrid. Voor De Koninklijke is het de 34ste ooit.

Poll: Is Real Madrid een verdiende kampioen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Villarreal  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024