Club Brugge speelt gelijk tegen Beerschot na vroege achterstand

Woensdag 08 juli 2020 - 18:41   I   door Redactie

Club Brugge heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen Beerschot. Blauw-zwart kwam vroeg in de eerste helft op achterstand en maakte nog voor de pauze gelijk. Na de rust veel wissels, maar weinig kansen waardoor beide ploegen niet meer tot scoren kwamen.

Philippe Clement besloot te roteren in de startopstelling na de 4-1 overwinning tegen OH Leuven. Onder meer Mats Rits, Krépin Diatta, Ruud Vormer en Michael Krmencik begonnen aan de match. In doel stond de jonge Nick Shinton, maar die mocht zich na 1 minuut al omdraaien. Vormer speelde niet goed terug, Noubissi pikte de bal op en maakte er simpel 0-1 van.

Beerschot kreeg nog een prima kans via Tissoudali, maar het was Club Brugge dat net voor het half uur langszij kwam. Diatta trapte de gelijkmaker na laks verdedigen bij de bezoekers binnen. Veel kansen kregen we nadien niet meer te zien, 1-1 aan de rust.

Geen doelpunten meer

Na de pauze besloot Philippe Clement om alle spelers te wisselen. Onder meer Hans Vanaken, Youssouph Badji en Siebe Schrijvers kwamen erbij. Hernan Losada wisselde pas later in de tweede helft enkele spelers bij Beerschot.

Minder kansen en ook geen doelpunten meer in de tweede helft. Beerschot speelde compact en gaf bijzonder weinig weg. Hans Vanaken probeerde het tien minuten voor tijd met een vrije trap, maar dichter kwam Club niet. Beerschot kwam zelfs nog het dichtst bij een overwinning nadat een afgeweken bal via Grisez tegen de lat ging. Na de 4-1 zege tegen OH Leuven een 1-1 gelijkspel dus voor de landskampioen tegen Beerschot.

Poll: Een goed resultaat voor beide clubs?