'Titel van Club Brugge dreigt nietig te worden verklaard'

'Titel van Club Brugge dreigt nietig te worden verklaard'
Zondag 07 juni 2020 - 08:00   I   door Redactie

Op vrijdag 12 juni komt de algemene vergadering van de Pro League samen. Dan kan het kluwen nog wat erger worden, want Cercle Brugge gaat een nieuw competitieformat voorstellen.

"Cercle vraagt een stemming om vanaf volgend seizoen met 20 clubs in 1A te spelen, met Waasland-Beveren, Beerschot, Oud-Heverlee Leuven, Westerlo en Union", legt Peter Vandenbempt uit aan Sporza. "En dat voor minimaal twee seizoen , zonder play-offs en met één daler en één barragist. Voor 1B stelt Cercle 14 clubs voor met daarbij Roeselare en Virton en 8 belofteploegen. Om dit format goed te keuren is een 2/3 meerderheid nodig."

Vandenbempt vreest ook dat de Belgische Mededingingsautoriteit Waasland-Beveren gelijk zal geven. Dan zal de beslissing over het einde van het seizoen nietig verklaard worden. Alles moet dan opnieuw gestemd worden en een aantal kleine clubs zouden van gedacht zijn veranderd.

Annulering

"Een annulering van de competitie van vorig seizoen behoort dan ook nog tot de mogelijkheden. Dan is Club Brugge z’n titel opnieuw kwijt, blijft Waasland-Beveren in 1A en moeten Beerschot en OH Leuven nog een seizoen langer in 1B voetballen", zegt Vandenbempt.

Poll: Vind jij dat Club de titel moet krijgen en Waasland-Beveren moet degraderen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  Waasland-Beveren  I  sport  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024