‘Volgend seizoen 18 ploegen in Jupiler Pro League en géén play-offs’

‘Volgend seizoen 18 ploegen in Jupiler Pro League en géén play-offs’
Donderdag 26 maart 2020 - 07:00   I   door Redactie

Het coronavirus heeft er ook voor gezorgd dat het voetbalseizoen 'on hold' staat. Het is nog niet duidelijk wanneer de Belgische competitie hervat kan worden en dat zou straks serieuze gevolgen kunnen hebben.

Volgens Peter Vandenbempt denkt men er bij de Pro League over na om de huidige stand te gebruiken als eindstand. Dat zou er echter wel voor zorgen dat Waasland-Beveren niet kan degraderen en OH Leuven en Beerschot promoveren naar 1A.

"De huidige stand als eindstand: de realiteit dwingt ons daar misschien toe", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Club Brugge is daar een grote voorstander van. Maar dat heeft consequenties. Je kan Waasland-Beveren niet laten degraderen, want ze hebben nog een kleine kans om zich te redden op speeldag 30."

"Geen play-offs, dan kan seizoen later beginnen"

"En je moet OHL en Beerschot laten stijgen, waardoor in 1A volgend jaar 18 clubs spelen", gaat Vandenbempt verder. "Er wordt voorgesteld dat voor één seizoen te doen en geen play-offs te spelen. Dan is er meer ruimte, want je kan het seizoen later beginnen."

"Er wordt namelijk rekening gehouden met lege stadions tot in augustus en vergeet ook niet dat er weinig ruimte is om het seizoen te laten doorlopen, want het EK komt er aan", besluit Vandenbempt.

Poll: Vind jij een seizoen met 18 teams en geen play-offs in 1A een goed plan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024