Kompany zet RSCA-spelers enorm onder druk: 'Ze hadden geen keuze'

Kompany zet RSCA-spelers enorm onder druk: 'Ze hadden geen keuze'
Woensdag 25 maart 2020 - 12:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht besliste enkele dagen geleden om een groot deel van zijn personeel op technische werkloosheid te zetten. Met de spelers werd dan weer een akkoord bereikt over het afstaan van één maandloon. Maar daar blijft het mogelijk niet bij...

Het Laatste Nieuws meldt dat het niet uitgesloten is dat Anderlecht ook zijn spelers binnenkort op technische werkloosheid zet. "Opvallend: in de communicatie naar de spelers toe stond volgend zinnetje: "Zolang de overheid en de Pro League geen andere beslissing nemen, komt er voor ons geen technische werkloosheid." Anderlecht houdt de deur zo toch op een kier", merkt de krant op.

Om tot een akkoord te komen over het afstaan van een maandloon, gebruikte Vincent Kompany dan weer zijn macht binnen de spelersgroep. "Kompany heeft zijn ploegmaats overtuigd om hun loon van de maand april te laten vallen. Daarover bereikte Anderlecht gisteren een akkoord met de kleedkamer", weet HLN.

Druk van Kompany

"Voor de spelers, die gezien de druk van Kompany weinig andere keuze hadden dan toestemmen, is in april ook geen groepsverzekering voorzien. De club hoopt op deze manier 3 miljoen euro te besparen."

Poll: Vind jij dat Kompany dit goed heeft aangepakt?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024